REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 mairūnų (maltas, dideli žiupsneliai)
  • 6 obuolių (antaniniai, arba kiti rūgštoki)
  • 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
  • 1.5 kilogramo antienos
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui reikės:
    didelio obuolio
    bruknių uogienės
    šviežio mairūno

    Pašalinkite nuplautos ir nusausintos anties sparnų galiukus, kaklą bei uodegą. Pabarstykite druska, įtrinkite česnaku bei puse kiekio mairūno. Valandai dėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Bulves nulupkite, nuplaukite ir, jeigu didelės, pepjaukite pusiau. Obuolius nulukite, pašalinkite sėklalizdžius ir pabarstykite mairūnu. Antį prikimškite obuoliais ir užsiūkite. Dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą, aplinkui išdėliodami bulves. Viską pabarstykite pipirais bei druska ir 1 valaindai 30 min. šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Po 40 min temperatūrą sumažinkite iki 160 C. Antį karts nuo karto palaistykite išsiskyrusiu skysčiu. Iškepusią antį perpjaukite, išimkite obuolius, visus kaulus, mėsą supjaustykite porcijomis ir kartu su bulvėmis sudėkite į didelę lėkštę. Papuoškite bruknkuų uogiene, obuolio skiltelėmis bei mairūno šakele.
    Skanaus!

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 mairūnų (maltas, dideli žiupsneliai)
  • 6 obuolių (antaniniai, arba kiti rūgštoki)
  • 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
  • 1.5 kilogramo antienos
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui reikės:
    didelio obuolio
    bruknių uogienės
    šviežio mairūno

    Pašalinkite nuplautos ir nusausintos anties sparnų galiukus, kaklą bei uodegą. Pabarstykite druska, įtrinkite česnaku bei puse kiekio mairūno. Valandai dėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Bulves nulupkite, nuplaukite ir, jeigu didelės, pepjaukite pusiau. Obuolius nulukite, pašalinkite sėklalizdžius ir pabarstykite mairūnu. Antį prikimškite obuoliais ir užsiūkite. Dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą, aplinkui išdėliodami bulves. Viską pabarstykite pipirais bei druska ir 1 valaindai 30 min. šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Po 40 min temperatūrą sumažinkite iki 160 C. Antį karts nuo karto palaistykite išsiskyrusiu skysčiu. Iškepusią antį perpjaukite, išimkite obuolius, visus kaulus, mėsą supjaustykite porcijomis ir kartu su bulvėmis sudėkite į didelę lėkštę. Papuoškite bruknkuų uogiene, obuolio skiltelėmis bei mairūno šakele.
    Skanaus!

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų