REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai apelsinų (žievelė, tarkuota)
  • 2 stiklinės cukraus pudros
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 ir 1/3 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežios, + 4 šaukštai)
  • 2 stiklinės ledų (vaniliniai)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 stiklinės aliejaus (augalinis)
  • 1/4 stiklinės sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
    Patepkite kepimo formą riebalais.
    Viename dubenyje sumaišykite miltus, 0,5 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir druską.
    Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą ir 0,25 stiklinės cukraus iki šviesios bei purios masės.
    Įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų, 0,5 stiklinės apelsinų sulčių, sudėkite apelsino žievelę, vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišykite.
    Galiausiai įmaišykite birių ingredientų mišinį.
    Gautą tešlą supilstykite į formeles ir kepkite apie 15 min.
    Iškeptus palikite ant grotelių, kad atvėstų.
    Kai keksiukai atvėsta, išpjaukite keksiukų viduriuose kūgių formos skylutes (nepažeiskite dugno!).
    Išpjautas keksiukų viršūnėles pasilikite.
    Keksiukų vidurius užpildykite ledais, uždenkite pasiliktomis viršūnėlėmis ir padėkite 15 min., kad atšaltų.
    Glazūrai 4 šaukštus apelsinų sulčių išplakite su cukraus pudra (jei reikia įpilkite daugiau sulčių) ir šia glazūra apliekite keksiukus.
    Prieš patiekiant keksiukus dar šiek tiek atšaldyti.
    Skanaus.

Autorius: Aušra

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai apelsinų (žievelė, tarkuota)
  • 2 stiklinės cukraus pudros
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 ir 1/3 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežios, + 4 šaukštai)
  • 2 stiklinės ledų (vaniliniai)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 stiklinės aliejaus (augalinis)
  • 1/4 stiklinės sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
    Patepkite kepimo formą riebalais.
    Viename dubenyje sumaišykite miltus, 0,5 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir druską.
    Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą ir 0,25 stiklinės cukraus iki šviesios bei purios masės.
    Įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų, 0,5 stiklinės apelsinų sulčių, sudėkite apelsino žievelę, vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišykite.
    Galiausiai įmaišykite birių ingredientų mišinį.
    Gautą tešlą supilstykite į formeles ir kepkite apie 15 min.
    Iškeptus palikite ant grotelių, kad atvėstų.
    Kai keksiukai atvėsta, išpjaukite keksiukų viduriuose kūgių formos skylutes (nepažeiskite dugno!).
    Išpjautas keksiukų viršūnėles pasilikite.
    Keksiukų vidurius užpildykite ledais, uždenkite pasiliktomis viršūnėlėmis ir padėkite 15 min., kad atšaltų.
    Glazūrai 4 šaukštus apelsinų sulčių išplakite su cukraus pudra (jei reikia įpilkite daugiau sulčių) ir šia glazūra apliekite keksiukus.
    Prieš patiekiant keksiukus dar šiek tiek atšaldyti.
    Skanaus.

Autorius: Aušra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų