REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis patiekalas labai skanus, bet be galo aštrus, tad kas nemėgsta aštriai galima dėti mažiau česnakų ir mažiau maltos aitriosios paprikos. Prie šio troškinio tinka ryžiai ir salotos. Taip pat galima pabarstyti granatų sėklomis. Vyną galima naudoti ir nealkoholinį. Jei nepatinka jautiena, galima ją pakeisti kiauliena. Be to, jei turite salierų šakelių ir mėgstate svogūnus - galima dėti ir jų. Šiuo atveju svogūnus tektų pakepinti kartu su mėsa keptuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 800 gramų jautienos
  • 5 skiltelės česnakų
  • 0.5 pundelio petražolių
  • 0.5 pundelio krapų
  • 0.5 pundelio bazilikų
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
  • 100 mililitrų baltojo vyno
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai mairūnų (džiovintas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltos aitriosios paprikos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (Chmeli Suneli)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyti mėsą gabalėliais. Susmulkinti žalumynus.
  2. Į pakaitintą aliejų dėti mėsą ir, maišant, kepti apie 10 minučių. Iškeptą mėsą perkelti į puodą, pilti vandens, kad apsemtų, dėti pomidorų pastą, berti susmulkintus česnakus, mairūnų, papriką, ir patroškinti 10 minučių.
  3. Galiausiai pilti vyną, uždengti dangčių ir troškinti 45 minutes. Jei reikia, pilti dar vandens. Berti žalumynus.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų