REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų (pertepimui)
  • 3 valgomieji šaukštai kavos (pertepimui, stipri, paruošta)
  • 2 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 100 gramų juodojo šokolado (antram pertepimui)
  • šiek tiek druskos (tešlai)
  • 200 gramų sviesto (antram pertepimui, kambario temperatūros)
  • 200 gramų sviesto (pertepimui, kambario temperatūros)
  • 300 gramų sviesto (tešlai)
  • 225 gramai grietinės (tešlai)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (antram pertepimui, saldintas, skardinė)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (pertepimui, "Rududu")

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
    2. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
    3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
    4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
    5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

    Karamelinio pertepimo gamyba:
    1. Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
    2. Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.

    Šokoladinio pertepimo gamyba:
    Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
    Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.

    Torto sluoksniavimas:
    Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.

    P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu". Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.

    Skanaus!!

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų (pertepimui)
  • 3 valgomieji šaukštai kavos (pertepimui, stipri, paruošta)
  • 2 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 100 gramų juodojo šokolado (antram pertepimui)
  • šiek tiek druskos (tešlai)
  • 200 gramų sviesto (antram pertepimui, kambario temperatūros)
  • 200 gramų sviesto (pertepimui, kambario temperatūros)
  • 300 gramų sviesto (tešlai)
  • 225 gramai grietinės (tešlai)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (antram pertepimui, saldintas, skardinė)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (pertepimui, "Rududu")

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
    2. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
    3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
    4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
    5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

    Karamelinio pertepimo gamyba:
    1. Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
    2. Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.

    Šokoladinio pertepimo gamyba:
    Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
    Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.

    Torto sluoksniavimas:
    Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.

    P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu". Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.

    Skanaus!!

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų