REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai puikaus skonio patiekalas puikiai tinkantis tiek vakarienei, tiek pietums. Krakmolas suteikia nuostabaus glitumo ir minkštumo mėsai. Jei turite aitriųjų paprikų padažo ir patinka aštrumas, galima jo įmaišyti į padažą. Mėsai rinkausi jautienos kumpį, nes jis lengviau pjaustosi ir neturi beveik riebalų ir jungiamojo sluoksnio, o mėsa iškepusi daug minkštesnė.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų jautienos
  • 1 vienetas raudonosios paprikos
  • 1 vienetas morkų
  • 6 valgomieji šaukštai krakmolo
  • Kepimui:
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • Padažui:
  • 1/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 1/3 stiklinės vandens
  • 1/3 stiklinės sojos padažo
  • 4 skiltelės česnakų (smulkintų)
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • Pabarstymui:
  • 3 vienetai svogūnų laiškų (smulkintų)
  • 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Jautieną supjaustyti mažais gabaliukais ir išmaišyti su krakmolu. Morką ir papriką supjaustyti juostelėmis. Dubenyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus.
  2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti morkas bei papriką. Tuomet sudėti mėsą ir kepti kol apkeps. Tuomet supilti padažą ir kepti, kol gerai suputos. Dar patroškinti apie 5-7 minutes.
  3. Patiekti pabarsčius svogūnų laiškais, sezamais ir valgyti su ryžiais arba ryžių makaronais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų