REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 200 gramų cukraus (rudasis)
  • 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
  • 1 arbatinis šaukštelis kardamono
  • 200 gramų medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 140 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti, o su sausainiu formelėmis daryti sausainius.
    Orkaitėje kepti apie 10 min. 180 laipsnių.

    Skanaus bei šiltų švenčių :)

Autorius: Aušra

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 200 gramų cukraus (rudasis)
  • 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
  • 1 arbatinis šaukštelis kardamono
  • 200 gramų medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 140 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti, o su sausainiu formelėmis daryti sausainius.
    Orkaitėje kepti apie 10 min. 180 laipsnių.

    Skanaus bei šiltų švenčių :)

Autorius: Aušra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų