Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- 200 gramų cukraus (rudasis)
- 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
- 1 arbatinis šaukštelis kardamono
- 200 gramų medaus
- 1 vienetas kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 140 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti, o su sausainiu formelėmis daryti sausainius.
Orkaitėje kepti apie 10 min. 180 laipsnių.
Skanaus bei šiltų švenčių :)
INGREDIENTAI:
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- 200 gramų cukraus (rudasis)
- 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
- 1 arbatinis šaukštelis kardamono
- 200 gramų medaus
- 1 vienetas kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 140 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti, o su sausainiu formelėmis daryti sausainius.
Orkaitėje kepti apie 10 min. 180 laipsnių.
Skanaus bei šiltų švenčių :)
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą