Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
- 1 vienetas kiaušinių
- 45 mililitrai grietinėlės
- 1 valgomasis šaukštas pieno (tarkuotas, padui)
- 200 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 40 gramų sviesto (padui)
- 1.5 valgomojo šaukšto želatinos
- 1 vienetas aguročių
- 1 vienetas citrinos žievelės
- 1 stiklinė krekerių (sūdyti, padui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pagrindui. Ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus krekerius ir sūrį. Masę tolygiai sudėkite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą.
Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens.
Pusė agurko sutarkuokite (nuluptas arba su žieve), o skysčio perteklių nusunkti. Į sutarkuotų agurkų masę dėkite varškę, pusė citrinos žievelės ir spauskite pusė citrinos sulčių. Grietinėlę labai gerai išplakite su kiaušinio tryniu ir supilkite į varškės masę. Tada supilkite atvėsusią želatiną, sudėkite smulkintus krapus, pilkite išplaktą kiaušinio baltymą. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite.
Pagamintą masę dėkite į torto formą su krekeriais ir palikite šaldytuve 4 - 6 valandoms stingti.
Tortą papuoškite agurkų griežinėliais ir mėtos kapeliais.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
- 1 vienetas kiaušinių
- 45 mililitrai grietinėlės
- 1 valgomasis šaukštas pieno (tarkuotas, padui)
- 200 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 40 gramų sviesto (padui)
- 1.5 valgomojo šaukšto želatinos
- 1 vienetas aguročių
- 1 vienetas citrinos žievelės
- 1 stiklinė krekerių (sūdyti, padui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pagrindui. Ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus krekerius ir sūrį. Masę tolygiai sudėkite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą.
Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens.
Pusė agurko sutarkuokite (nuluptas arba su žieve), o skysčio perteklių nusunkti. Į sutarkuotų agurkų masę dėkite varškę, pusė citrinos žievelės ir spauskite pusė citrinos sulčių. Grietinėlę labai gerai išplakite su kiaušinio tryniu ir supilkite į varškės masę. Tada supilkite atvėsusią želatiną, sudėkite smulkintus krapus, pilkite išplaktą kiaušinio baltymą. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite.
Pagamintą masę dėkite į torto formą su krekeriais ir palikite šaldytuve 4 - 6 valandoms stingti.
Tortą papuoškite agurkų griežinėliais ir mėtos kapeliais.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą