Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 10 vienetų bulvių
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų žirnių
- 100 gramų kiaulės lašinių (spirgučiai)
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek pieno
- 50 gramų konservuotų kukurūzų
- 100 gramų dešros (daktariška, arba pieniškos dešrelės)
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek prieskonių (bulvėms)
- 100 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.
Tai labai greitas, skanus ir nebrangus patiekalas ir labai patinka vaikams.
INGREDIENTAI:
- 10 vienetų bulvių
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų žirnių
- 100 gramų kiaulės lašinių (spirgučiai)
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek pieno
- 50 gramų konservuotų kukurūzų
- 100 gramų dešros (daktariška, arba pieniškos dešrelės)
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek prieskonių (bulvėms)
- 100 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.
Tai labai greitas, skanus ir nebrangus patiekalas ir labai patinka vaikams.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą