REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 10 vienetų bulvių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 gramų žirnių
  • 100 gramų kiaulės lašinių (spirgučiai)
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • šiek tiek pieno
  • 50 gramų konservuotų kukurūzų
  • 100 gramų dešros (daktariška, arba pieniškos dešrelės)
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (bulvėms)
  • 100 gramų grybų (virti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.
    Tai labai greitas, skanus ir nebrangus patiekalas ir labai patinka vaikams.

Autorius: Rasa

INGREDIENTAI:

  • 10 vienetų bulvių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 gramų žirnių
  • 100 gramų kiaulės lašinių (spirgučiai)
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • šiek tiek pieno
  • 50 gramų konservuotų kukurūzų
  • 100 gramų dešros (daktariška, arba pieniškos dešrelės)
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (bulvėms)
  • 100 gramų grybų (virti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.
    Tai labai greitas, skanus ir nebrangus patiekalas ir labai patinka vaikams.

Autorius: Rasa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų