REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 400 gramų kopūstų
  • 50 gramų margarino (kepimo)
  • 400 gramų morkų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • 30 mililitrų vandens
  • šiek tiek aliejaus ((kepimui))
  • šiek tiek prieskonių
  • 1.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (Vegeta)
  • 30 gramų mielių
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (džiovintas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui kopūstus smulkiai supjaustome, o morkas sutarkuojame burokine tarka ir kartu su kopūstais dedame į keptuvę.
    Kepant nuolat maišome ir, jei reikia, papildomai įpilame aliejaus.
    Kai kopūstai truputį suminkštės, pabarstome vegeta bei pipirais ir kepame tol, kol kopūstai galutinai suminkštės.
    Vėliau gautą masę (įdarą) sukrečiame į sietelį ir leidžiame nubėgti aliejaus pertekliui.
    Pieną pašildome mikrobangų krosnelėje (apie 40 s.), sudedame mieles bei įberiame cukrų ir viską gerai išmaišyti.
    Į didesnį dubenį sudedame persijotus miltus, įmušame kiaušinį, įdedame kambario temperatūros supjaustytą margariną, vegetą, raudonėlius, įpilame pieną su mielėmis ir viską gerai išmaišome.
    Jei tešla limpa prie rankų, įdedame daugiau miltų ir atvirkščiai - jei per kieta, įpilame papildomai pieno.
    Viską išmaišius, dar apie 10-15 min. minkome tešlą.
    Išminkius, paliekame pastovėti apie 40 min. šiltoje vietoje.
    Pakilus tešlai, iškočiojame ją apie 0,5 cm storio ir su stikline išspaudžiame skritulėlius.
    Į vidų dedame įdarą, užlankstome kraštus ir dedame siūle į apačią.
    Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sutepame kepimo margarinu, 5 cm atstumu sudedame bandeles ir paliekame pastovėti dar apie 15 min. vos įkaitintoje orkaitėje, tam kad bandelės pakiltų.
    Kiaušinio trynį suplakame su šaltu vandeniu (apie 30 ml vandens) ir, pakilus bandelėms, sutepame jas šiuo mišiniu (dar galima viršų pabarstyti džiovintais raudonėliais).
    Bandeles dedame į vos pašildytą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Skanaus.

Autorius: DarkSecret

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 400 gramų kopūstų
  • 50 gramų margarino (kepimo)
  • 400 gramų morkų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • 30 mililitrų vandens
  • šiek tiek aliejaus ((kepimui))
  • šiek tiek prieskonių
  • 1.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (Vegeta)
  • 30 gramų mielių
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (džiovintas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui kopūstus smulkiai supjaustome, o morkas sutarkuojame burokine tarka ir kartu su kopūstais dedame į keptuvę.
    Kepant nuolat maišome ir, jei reikia, papildomai įpilame aliejaus.
    Kai kopūstai truputį suminkštės, pabarstome vegeta bei pipirais ir kepame tol, kol kopūstai galutinai suminkštės.
    Vėliau gautą masę (įdarą) sukrečiame į sietelį ir leidžiame nubėgti aliejaus pertekliui.
    Pieną pašildome mikrobangų krosnelėje (apie 40 s.), sudedame mieles bei įberiame cukrų ir viską gerai išmaišyti.
    Į didesnį dubenį sudedame persijotus miltus, įmušame kiaušinį, įdedame kambario temperatūros supjaustytą margariną, vegetą, raudonėlius, įpilame pieną su mielėmis ir viską gerai išmaišome.
    Jei tešla limpa prie rankų, įdedame daugiau miltų ir atvirkščiai - jei per kieta, įpilame papildomai pieno.
    Viską išmaišius, dar apie 10-15 min. minkome tešlą.
    Išminkius, paliekame pastovėti apie 40 min. šiltoje vietoje.
    Pakilus tešlai, iškočiojame ją apie 0,5 cm storio ir su stikline išspaudžiame skritulėlius.
    Į vidų dedame įdarą, užlankstome kraštus ir dedame siūle į apačią.
    Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sutepame kepimo margarinu, 5 cm atstumu sudedame bandeles ir paliekame pastovėti dar apie 15 min. vos įkaitintoje orkaitėje, tam kad bandelės pakiltų.
    Kiaušinio trynį suplakame su šaltu vandeniu (apie 30 ml vandens) ir, pakilus bandelėms, sutepame jas šiuo mišiniu (dar galima viršų pabarstyti džiovintais raudonėliais).
    Bandeles dedame į vos pašildytą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Skanaus.

Autorius: DarkSecret

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų