• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1/10 stiklinės cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/10 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 1/4 stiklinės vandens (šiltas)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 7 gramai mielių (sausos)
  • šiek tiek uogienės (vyšnių)
  • 1 stiklinė avižinių dribsnių (greito paruošimo)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dideliame dubenyje sumaišome šiltą vandenį, arbatinį šaukštelį cukraus ir mieles. Maišome kol mielės ištirpsta. Paliekame pastovėti 10 – 15 minučių, arba tol, kol masė pradeda burbuliuoti. Prikaistuvyje sumaišome pieną, aliejų, likusį cukrų ir druską. Užkaičiame, bet ne užviriname. Maišome, kol cukrus ištirpsta. Supilame gautą masę į dubenį su mielėmis. Įmaišome avižinius dribsnius ir pusę miltų. Po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą tol, kol jį nesušoka į kamuoliuką (gauta tešla dar šiek tiek limpa prie rankų, bet po kildinimo nustoja). Padarome iš tešlos kamuoliuką ir paliekame, kad iškiltų. Pabarstome stalą miltais, iš tešlos iškočiojame apie 1/2 cm storio stačiakampį, aptepame jį uogiene. Suvyniojame tešlą į ritinėlį ir supjaustome į dvylika dalių. Keksiukų kepimo formą ištepame aliejumi, į kiekvieną formelę padedame po bandelę. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui kilti. Kepame 15 –20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 1/10 stiklinės cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/10 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 1/4 stiklinės vandens (šiltas)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 7 gramai mielių (sausos)
  • šiek tiek uogienės (vyšnių)
  • 1 stiklinė avižinių dribsnių (greito paruošimo)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dideliame dubenyje sumaišome šiltą vandenį, arbatinį šaukštelį cukraus ir mieles. Maišome kol mielės ištirpsta. Paliekame pastovėti 10 – 15 minučių, arba tol, kol masė pradeda burbuliuoti. Prikaistuvyje sumaišome pieną, aliejų, likusį cukrų ir druską. Užkaičiame, bet ne užviriname. Maišome, kol cukrus ištirpsta. Supilame gautą masę į dubenį su mielėmis. Įmaišome avižinius dribsnius ir pusę miltų. Po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą tol, kol jį nesušoka į kamuoliuką (gauta tešla dar šiek tiek limpa prie rankų, bet po kildinimo nustoja). Padarome iš tešlos kamuoliuką ir paliekame, kad iškiltų. Pabarstome stalą miltais, iš tešlos iškočiojame apie 1/2 cm storio stačiakampį, aptepame jį uogiene. Suvyniojame tešlą į ritinėlį ir supjaustome į dvylika dalių. Keksiukų kepimo formą ištepame aliejumi, į kiekvieną formelę padedame po bandelę. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui kilti. Kepame 15 –20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų