INGREDIENTAI:
  -   1 vienetas   baklažanų 
-   1 vienetas   citrinų 
-   šiek tiek   juodųjų pipirų 
-   1 sauja   moliūgų (sėklos) 
-   1 vienetas   skumbrių (karštai rūkyta) 
-   šiek tiek   alyvuogių aliejaus 
-   šiek tiek   druskos 
   PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais. Apipilti druska – kai išsiskirs karčios sultys, baklažanus nugręžti, o dar geriau ir nuskalauti po šaltu vandeniu. Iš skumbrės padaryti file – peiliu perskyrus žuvį per pusę, pašalinti kaulus. Skumbrę susmulkinti. Baklažanus pakepinti su druska ir alyvuogių aliejumi kol gražiai apskrus. Kol baklažanai kepa, sutarkuoti citrinos žievelę, smulkiai sutrupinti moliūgų sėklas. Apkeptus baklažanus susmulkinti grūstuku, blenderiu arba virtuviniu kombainu – taip gaunami vadinamieji baklažanų ikrai. Sumaišyti su žuvimi, tarkuota citrinos žievele. Viršų pabarstyti trupintomis moliūgų sėklomis.
 
 Tepti ant skrudintos ciabattos, krekerių, duoniukų ar kitų mėgstamų duonos produktų. Taip galima naudoti kaip mėgstamų makaronų padažą.
 
 Skanaus!
 
 Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt
   Autorius: Čiop Čiop kursai