Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas baklažanų (didelis)
- 4 česnakų
- 1 sauja graikinių riešutų
- šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai grūsti)
- 1 sauja petražolių
- šiek tiek pomidorų pastos (saulėje džiovinti)
- 2 vienetai kiaušinių
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
- 2 valgomieji šaukštai acto (balzamiko)
- 1 sauja pieno (Džiugas ar Parmezanas)
- 200 gramų varškės (9%)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tik visai neseniai nusipirkau knygą - "Nacionalnaja Gruzynskaja kuchnia", toj knygoj tokių gėrybių radau, tad pagautas to įkvėpimo pagaminau baklažaną, tačiau šiek tiek patobulinai jį savaip.
Baklažanas: baklažaną reikia perpjauti per pusę, išimti "mėsą", kad būtų vietos įdarui sudėti. Atskirame kepimo inde/skardoje sudėti 2 valg.šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus ( tą patį indą su tuo pačiu alyvuogių aliejumi naudosiu toliau kepant įdarytus baklažanus ), išdarytą baklažaną bei baklažano "išimtą mėsą" ir pašauti į įkaitintą orkaitę +180 C, 10 min.
Įdaras: sudėti varškę, įmušti kiaušinius, griežinėliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, susmulkintas petražoles, smulkiai sukapotą česnaką, 2 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus, šviežiai grustų pipirų ir druską. Viską smagiai sumaišome :) Grūstuvėje susmulkintus graikinius riešutus sudėti į masę ir vėl smagiai išmaišyti, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
Prieš tai įdarant baklažanus, reikia stambiais kubeliais supjaustyti baklažano "mėsą", kurią išskaptavome, kad būtų vietos įdarui. Susmulkintus baklažanus taip pat sudėti į įdarą ir vėl viską išmaišyti.
Kadangi vis dar nesu parsivežęs kepimo indų orkaitei, todėl panaudojau molinukus - čia jie man puikiai pasitarnavo :) Į apkepusias baklažanų puseles sudėti įdarą ir apibarstyti tarkuotu Džiugo/Parmezano sūriu, į baklažanų indą/skardą sudėti visą balzamiko actą, jis susimaišęs su alyvuogių aliejumi bus puikus padažas iškepusiems baklažanams, ant viršaus pabarsčiau šiek tiek džiovinto raudonėlio, tačiau jis nėra privalomas, todėl jo ir netraukiau į receptą.
Į įkaitiną orkaitę +200 C, sudėti paruoštus baklažanus, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti iki 15 min.
Pastaba: stebėkite, kad neapskrustų labai, nes orkaitė orkaitei nelygi. Labai atsiprašau dėl nuotraukų kokybės, kadangi gaminau vakare, todėl nepavykusios nuotraukos.
... Bon appetit!
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas baklažanų (didelis)
- 4 česnakų
- 1 sauja graikinių riešutų
- šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai grūsti)
- 1 sauja petražolių
- šiek tiek pomidorų pastos (saulėje džiovinti)
- 2 vienetai kiaušinių
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
- 2 valgomieji šaukštai acto (balzamiko)
- 1 sauja pieno (Džiugas ar Parmezanas)
- 200 gramų varškės (9%)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tik visai neseniai nusipirkau knygą - "Nacionalnaja Gruzynskaja kuchnia", toj knygoj tokių gėrybių radau, tad pagautas to įkvėpimo pagaminau baklažaną, tačiau šiek tiek patobulinai jį savaip.
Baklažanas: baklažaną reikia perpjauti per pusę, išimti "mėsą", kad būtų vietos įdarui sudėti. Atskirame kepimo inde/skardoje sudėti 2 valg.šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus ( tą patį indą su tuo pačiu alyvuogių aliejumi naudosiu toliau kepant įdarytus baklažanus ), išdarytą baklažaną bei baklažano "išimtą mėsą" ir pašauti į įkaitintą orkaitę +180 C, 10 min.
Įdaras: sudėti varškę, įmušti kiaušinius, griežinėliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, susmulkintas petražoles, smulkiai sukapotą česnaką, 2 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus, šviežiai grustų pipirų ir druską. Viską smagiai sumaišome :) Grūstuvėje susmulkintus graikinius riešutus sudėti į masę ir vėl smagiai išmaišyti, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
Prieš tai įdarant baklažanus, reikia stambiais kubeliais supjaustyti baklažano "mėsą", kurią išskaptavome, kad būtų vietos įdarui. Susmulkintus baklažanus taip pat sudėti į įdarą ir vėl viską išmaišyti.
Kadangi vis dar nesu parsivežęs kepimo indų orkaitei, todėl panaudojau molinukus - čia jie man puikiai pasitarnavo :) Į apkepusias baklažanų puseles sudėti įdarą ir apibarstyti tarkuotu Džiugo/Parmezano sūriu, į baklažanų indą/skardą sudėti visą balzamiko actą, jis susimaišęs su alyvuogių aliejumi bus puikus padažas iškepusiems baklažanams, ant viršaus pabarsčiau šiek tiek džiovinto raudonėlio, tačiau jis nėra privalomas, todėl jo ir netraukiau į receptą.
Į įkaitiną orkaitę +200 C, sudėti paruoštus baklažanus, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti iki 15 min.
Pastaba: stebėkite, kad neapskrustų labai, nes orkaitė orkaitei nelygi. Labai atsiprašau dėl nuotraukų kokybės, kadangi gaminau vakare, todėl nepavykusios nuotraukos.
... Bon appetit!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą