• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avietės man pačios skaniausios uogos pasaulyje. O atėjus rudeniui ir atvėsus orams, taip norisi kažko, kas primintų praėjusią vasarą ir atgaivintų. Tad ši tarta yra būtent tokia - sukurta ilgam rudens vakarui prie gardaus puodelio arbatos ar kavos.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų aviečių
  • 250 mililitrų grietinėlės
  • 80 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių trynių
  • 0.5 vieneto citrinų (sultys)
  • 1 arbatinis šaukštelis bulvių krakmolas
  • 0.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek pabarstymui
  • Tešlai:
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 70 gramų cukraus pudros
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 70 gramų sviesto (šaltas)
  • 1 vienetas kiaušinių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą supjaustyti kubeliais ir sutrinti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir miltais į trupinius.
  2. Į trupinius įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
  3. Išspausti citrinos sultis. 400 g aviečių sutrinti į tyrę, sumaišyti su citrinos sultimis, šaukštu cukraus ir užkaisti ant nestiprios ugnies. Kas užvirs, nuimti nuo ugnies ir pertrinti per sietelį.
  4. Trynius suplakti su likusiu cukrumi iki balto puraus kremo, įmaišyti krakmolą.
  5. Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo ir, stipriai maišant, plona srovele supilti į trynių plakinį. Nuolat maišant, kaitinti kremą ant silpnos ugnies, kol jis sutirštės, tada įmaišyti aviečių tyrę.
  6. Stačiakampę formą patepti aliejumi. Ataušusią tešlą dėti ant kepimo popieriaus ir iškočioti ploną, 2 cm didesnį nei kepimo forma, lakštą. Su visu popieriumi perkelti į formą, subadyti šakute.
  7. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Ataušinti.
  8. Ant atvėsusio kepinio sukrėsti kremą, ant viršaus išdėlioti likusias uogas ir 3 valandoms (galima ir per visą naktį) dėti į šaldytuvą. Prieš tiekiant pabarstyti cukraus pudra.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų