REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė aguonų (nepilna)
  • 1 stiklinė cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • šiek tiek riešutų (smulkinti)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (indeliuose)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius sutriname su cukrumi ir suplakame mikseriu, kad šiek tiek pabaltų ir padidėtų masė, dedame kepimo miltelius ir vėl kelias sekundes paplakame, sudedame aguonas ir gerai išmaišome. Tada dedame miltus ir viską sumaišome iki vientisos masės. Formą sutepame su trupučiu aliejaus (dugną ir sieneles) ir supilame paruoštą masę. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol paviršius taps šviesiai rudos spalvos, paruošimą patikriname liaudiškai - su degtuku :)
    Paruoštą pyragą ištraukiame iš formos, sudedame ant lėkštės. Visą pyrago paviršių praduriame su degtuku, kad būtų kuo daugiau skylučių, į jas su šaukštu pilame kondensuotą pieną, paskirstome per visą paviršių ir taip supilame visą indelį. Paviršių uždengiame smulkintais riešutais, kad visiškai nesimatytu skylučių, tinka ir kokoso drožlės, šokoladas, čia jau jūsų fantazijai:) Valgyti galima iš karto, nes kondensuotas pienas labai greitai ir gerai prasiskverbia per visą pyragą.

Autorius: Lilija

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė aguonų (nepilna)
  • 1 stiklinė cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • šiek tiek riešutų (smulkinti)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (indeliuose)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius sutriname su cukrumi ir suplakame mikseriu, kad šiek tiek pabaltų ir padidėtų masė, dedame kepimo miltelius ir vėl kelias sekundes paplakame, sudedame aguonas ir gerai išmaišome. Tada dedame miltus ir viską sumaišome iki vientisos masės. Formą sutepame su trupučiu aliejaus (dugną ir sieneles) ir supilame paruoštą masę. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol paviršius taps šviesiai rudos spalvos, paruošimą patikriname liaudiškai - su degtuku :)
    Paruoštą pyragą ištraukiame iš formos, sudedame ant lėkštės. Visą pyrago paviršių praduriame su degtuku, kad būtų kuo daugiau skylučių, į jas su šaukštu pilame kondensuotą pieną, paskirstome per visą paviršių ir taip supilame visą indelį. Paviršių uždengiame smulkintais riešutais, kad visiškai nesimatytu skylučių, tinka ir kokoso drožlės, šokoladas, čia jau jūsų fantazijai:) Valgyti galima iš karto, nes kondensuotas pienas labai greitai ir gerai prasiskverbia per visą pyragą.

Autorius: Lilija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų