REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, tinklaraštyje „Gamink su Audrone“ pasidalijo pieniškos bulvių kukulių sriubos receptu, kuri akimirksniu surinko šimtus patiktukų ir reakcijų. Šis receptas nukėlė tinklaraščio sekėjus į vaikystę.

Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, tinklaraštyje „Gamink su Audrone“ pasidalijo pieniškos bulvių kukulių sriubos receptu, kuri akimirksniu surinko šimtus patiktukų ir reakcijų. Šis receptas nukėlė tinklaraščio sekėjus į vaikystę.

REKLAMA

„Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius“, – rašo Audronė ir dalijasi laiko patikrintu receptu.

Reikės: 3 virtų bulvių, 4 žalių bulvių, 2 v.š krakmolo (1 + 1), žiupsnelio druskos, pieno, sviesto.

Gaminimo eiga

Virtas bulves sugrūdau. Žalias bulves sutarkavau ir išspaudžiau skystį. Dubenyje sumaišiau virtas ir takuotas bulves, įdėjau krakmolą, pagardinau druska. Iš paruoštos masės formavau nedidelius kukulius.

REKLAMA
REKLAMA

Į puodą su verdančiu ir sūdytu vandeniu, įdėjau krakmolą (krakmolą sumaišiau su keliais šaukštais vandens) ir sudėjau kukulius. Kukuliams iškilus į paviršių, paviriau dar 7–10 min.

Kukulius išgrėbiau kiaurasamčiu, įdėjau sviesto, užbalinau pienu ir vuolia. Vaikystės sriuba pagaminta.

Šaltinis: Gamink su Audrone 

Ir visai ne taip, pone Audrone, reikia virti. Kai išverdi bulvinius kukuliukus, įpili į tą vandenį, kuriame virė, pieno, užvirini ir labai skani sriubytė. Nereikia jokio sviesto.
Žrmaitijoj vadino Kleckine.tai ir dabar dar verdu kai atlėka tešlos nuo cipelinu.skanu ir gardu.
Vaikystej tai budavo kai cepelinams pritrukdavo idaro is likusios bulviu teslos sriuba.O atskirai pas mus nevirdavo
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų