REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau po truputį kapsi paskutinės rudens dienos, todėl būtina iki žiemos spėti pasilepinti rudeniškais patiekalais. Vienu tokių TV3 laidoje „Gardu Gardu“ pasidalijo virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis. Profesionalas žiūrovams parodė, kaip pasigaminti bandeles „Pynutes“ su moliūgais.

Jau po truputį kapsi paskutinės rudens dienos, todėl būtina iki žiemos spėti pasilepinti rudeniškais patiekalais. Vienu tokių TV3 laidoje „Gardu Gardu“ pasidalijo virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis. Profesionalas žiūrovams parodė, kaip pasigaminti bandeles „Pynutes“ su moliūgais.

REKLAMA

Bandelėms jums reikės:

240 g naminio moliūgų kremo

2 valg. šaukštų migdolų miltų

2 valg. šaukštų rudojo cukraus

Mažo žiupsnelio malto kardamono

Žiupsnelio malto cinamono

4 vnt. (500 g) lapelių mielinės tešlos

1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio plakinio

Glazūrai jums reikės:

200 g kreminio sūrio

100 g cukraus pudros

50 g sviesto

Kaip gaminti?

1. Paruoškite naminį moliūgų kremą. Moliūgą nuplaukite, išskobkite, nuvalykite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalais. Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Taip paruoštą moliūgų kremą galite naudoti iškart arba užšaldyti ir naudoti prireikus.

2. Į dubenį sudėkite moliūgų kremą, migdolų miltus, rudąjį cukrų, kardamoną bei cinamoną ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

3. Mielinės tešlos lapelius lengvai pakočiokite, kad 3-4 cm padidėtų į plotį. Ant vieno tešlos lapelio paskleiskite maždaug pusę paruošto įdaro, uždenkite kitu tešlos lapeliu ir prispauskite, kad neliktų jokių oro tarpelių. Taip paruoštą lakštą padalinkite į dvi dalis išilgai. Kiekvieną iš dalių padalinkite į tris juosteles ir iš gautų juostelių stengdamiesi kuo tvirčiau suglausti tešlą, supinkite pynutę. Abu galus tvirtai užspauskite ir lengvai užlenkite kraštelius. Tą patį pakartokite su likusia tešla. Turite gauti keturias pynutes.

REKLAMA

4. Suformuotas bandeles uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie valandą šilčiausioje namų vietoje apie valandą. Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 190 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 20 minučių.

5. Paruoškite glazūrą. Į prikaistuvį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą bei sviestą ir maišydami palengva kaitinkite ant vidutinės kaitros kol pasidarys vientisa masė be gumuliukų.

6. Iškepusias bandeles palikite šiek tiek pravėsti ir tada konditerinio maišelio, švirkšto ar tiesiog šaukšto pagalba papuoškite paruoštu glaistu.

Visą gaminimo procesą pamatykite laidoje „Gardu Gardu“, kurią rasite straipsnio pradžioje.

Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų