REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Cepelinų sėkmė priklauso nuo bulvių rūšies. Naudokite krakmolingas bulves, kitu atveju gali tekti valgyti cepelinų košę“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

„Cepelinų sėkmė priklauso nuo bulvių rūšies. Naudokite krakmolingas bulves, kitu atveju gali tekti valgyti cepelinų košę“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

REKLAMA

Cepelinų masei: 4 kg vidutinio dydžio krakmolingų bulvių; krakmolo nuo bulvių sunkos; druskos pagal poreikius.

Įdarui: 600–800 g brandintos jautienos faršo; 2 v.š. greito paruošimo avižinių dribsnių; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; maltų juodų pipirų; druskos pagal poreikius; kiaušinio.

Pagardui: sūdytų lašinių; svogūnų; grietinės.

Užkaičiu 1 kg bulvių su lupena, suprantama nuplautas. Virimo laiko nežinau, badau šakute. Išvirusias nusunkiu ir padedu vėsti. Nuskutu 3 kg žalių bulvių ir užpilu šaltu vandeniu. Palieku laukti savo eilės.

Pasiruošiu faršą: dribsnius užplikau karštu vandeniu. Jiems išbrinkus ir pravėsus, dedu į faršą. Į faršą nukeliauja ir smulkinti česnakai, svogūnas, kiaušinis, pipirai, druska. Masę gerai išminkau.

REKLAMA
REKLAMA

Sūdytus lašinius pakepinu su svogūnais ir uždengusi palieku keptuvėje. Kai ateis eilė valgyt cepelinus, truputį pašildysiu. Virtas bulves nulupu ir sumalu. Žalias bulves sutarkuoju ir nusunkiu. Dubenio su sunka neišpilu o palieku 10 min. krakmolui nusistovėti. Nusėdusį krakmolą dedu į bulvių masę.

REKLAMA

Virtą bulvių masę, nusunktą tarkių masę su krakmolu ir druska gerai išminkau. Masė bus minkšta. Formuoju cepelinus. Turbūt viskas aišku, kad į išplotą tešlos gabalą dedame faršo gabaliuką, kraštus užspaudžiame ir rankose suformuojame pailgos formos cepeliną.

Užkaičiu gilų puodą su vandeniu, dedu druskos. Visada padarau bandomąjį virimą. Jeigu matau, kad cepelinai leidžiasi į bulvių masę dedu papildomai krakmolo. Būna, kad ir pritrūksta, kaip ir minėjau priklauso nuo bulvių.

Cepelinus darau nedidelius, pagal savo rankas. Mažesni cepelinai greičiau išverda, nemėgstu didelių bombų. Verdu apie 20–25 minutes. Valgome tradiciškai su spirgais ir grietine. Grietinę ir spirgus dedu atskirai ir nemaišau, mes taip mėgstame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų