REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ingredientų šiems makaronams pagaminti prireiks pačių paprasčiausių. Vištiena, konservuoti pomidorai, sūris ir makaronai, tiesiog negali būti neskanu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian the USA“ autorė Liucija.

„Ingredientų šiems makaronams pagaminti prireiks pačių paprasčiausių. Vištiena, konservuoti pomidorai, sūris ir makaronai, tiesiog negali būti neskanu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 500 g vištienos krūtinėlės; 420 g sutrintų konservuotų pomidorų; 350 g mėgstamų makaronų; 200 g natūralaus pomidorų padažo; 80 g parmezano sūrio; 80 g mocarelos sūrio (galima pakeisti šviesiu, minkštesniu fermentiniu sūriu); 800 ml (3 1/3 cups) vandens; 1 nedidelio svogūno; 3 skiltelių česnako; 2 valg. š. alyvuogių aliejaus.

Prieskoniai: 1/3 arb. š. džiovinto raudonėlio; 1/3 arb. š. džiovinto čiobrelio; 1/3 arb. š. džiovinto rozmarino; 1/3 arb. š. džiovinto mairūno; druskos, juodųjų pipirų.

Vištieną supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Parmezano sūrį sutarkuojame smulkia tarka. Svogūną ir česnako skilteles nulupame. Svogūną susmulkiname, o česnaką sutriname česnako spaustuku.

REKLAMA
REKLAMA

Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame vištienos gabalėlius, apibarstome džiovintu raudonėliu, čiobreliu, rozmarinu, mairūnu, druska, juodaisiais pipirais ir kepame apie 4 minutes nevartant vištienos, kad gabalėliai apskrustų, tada išmaišome, pakepiname dar minutę. Sudedame svogūną ir česnakus, pakepiname pora minučių. Tada įmaišome pusę parmezano sūrio, trintus pomidorus, užpilame vandeniu, užverdame ir verdame 15 minučių ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Į tą patį puodą sudedame makaronus, išmaišome, įberiame druskos ir užverdame. Po to uždengiame puodą dangčiu, sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame 10-15 minučių, kol makaronai suminkštėja. Makaronų virimo laikas priklauso nuo makaronų rūšies, tad po 10 minučių galite patikrinti ar makaronai išvirę ar dar reikia kelių minučių.

Mocarelą sutarkuojame, sumaišome su parmezano sūriu, užberiame ant makaronų viršaus, išjungiame ugnį, uždengiame puodą ir leidžiame sūriui ištirpti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų