REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėgstate pasilepinti gardžiais patiekalais iš bulvių? Tuomet išbandykite šį bulvinių bandučių receptą, pagal kurį jas gamino ir mūsų močiutės. 

Mėgstate pasilepinti gardžiais patiekalais iš bulvių? Tuomet išbandykite šį bulvinių bandučių receptą, pagal kurį jas gamino ir mūsų močiutės. 

REKLAMA

Ingredientai: bulvės; bulvių krakmolas; kiaušinio trynys; druska.

GAMINIMAS

Pirmiausia išsiverdame bulves (aš naudojau 1 kilogramą bulvių, kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajaučiau, labiausiai priklauso nuo naudojamos bulvių rūšies).

Išvirtas bulves paliekame, kad atvėstų (idealiausia tai būtų vakarykštes sumalti), sumalame per smulkų sietelį arba naudoju specialų įrankį bulvėms pertrinti.

Tuomet suplojame dubenėlyje bulves, padaliname į 4 dalis (pirštu perbrėžiame).

Tada išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintų su likusiom bulvėm, jeigu bulvės vandeningos, ne krakmolingos įpilame daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.

Po to įberiame žiupsnelį druskos, įmušame kiaušinio trynį.

Viską išmaišome bei formuojame nedideles "bandeles", viduryje įspaudžiame duobutę. Kuo mažesnės bandelės – tuo man juos skanesnės. Verdame pasūdytame vandenyje kol iškils į viršų. Išgriebiame bei patiekiame. Skanaujame!

Šaltinis: worldrecipes.eu

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų