• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiek tiek aktyvesnių pramogų, barų ir klubų galima rasti salos sostinėje Santa Kruz de Tenerifėje. Tai kultūrinis ir administracinis salos centras, kuris garsėja kasmetiniu Tenerifės karnavalu, savo margumu ir linksmybėmis nesusileidžiančiu Brazilijos Rio de Žaneiro ir Italijos Venecijos karnavalams.

Šiek tiek aktyvesnių pramogų, barų ir klubų galima rasti salos sostinėje Santa Kruz de Tenerifėje. Tai kultūrinis ir administracinis salos centras, kuris garsėja kasmetiniu Tenerifės karnavalu, savo margumu ir linksmybėmis nesusileidžiančiu Brazilijos Rio de Žaneiro ir Italijos Venecijos karnavalams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pigūs skrydžiai į Tenerifę: https://avia.lt/skrydziai/salys/Ispanija/Tenerif%C4%97/ Kultūra ir istorija besidomintiems žmonės būtina apsilankyti La Laguna miestelyje, kurio pastatai ir gatvelės yra pačios seniausios ir autentiškiausios visoje saloje, o vaikštinėdami La Orotava miestelyje pasijusite lyg Pietų Amerikoje, kadangi dauguma ispanų konkistadorų nukariautų teritorijų perėmė labai panašų architektūrinį stilių.

REKLAMA

Tenerifės virtuvė - skonių gausa ir paprastumas

Tenerifės gyventojų virtuvė gerokai skiriasi nuo kontinentinėje Ispanijos dalyje mėgiamų patiekalų – salos gyventojai mėgsta sočiai ir gausiai pavalgyti, gamina nesudėtingus, tačiau labai sveikus ir skanius, iš vietinių ingredientų paruoštus patiekalus, mielai ragauja jūros gėrybes, žuvį, tačiau neatsisako ir kiaulienos, avienos, ožkienos, triušienos. Saloje taip pat gerokai gyvesnė šeimos restoranų tradicija - nedidelių restoranėlių virtuvėje neretai sukasi mama, už baro stovi ar turistus gatvėje kalbina ir vidun kviečia tėvas, o ūgtelėję vaikai vikriai sukiojasi tarp staliukų.

REKLAMA
REKLAMA

Tenerifės virtuvę būtų sunku įsivaizduoti be česnakų, prieskoninių žolelių ir kokybiško aliejaus. Lankantis saloje būtina paragauti labai mėgiamų raudonojo ir žaliojo mocho padažų, kurie gaminami iš česnakų, aliejaus, kmynų, paprikų, citrusų sulčių. Šie padažai valgomi su balta duona, o taip patiekiami prie nedidelių, su lupenomis virtų bulvyčių, kurios yra vienas žinomiausių Tenerifės patiekalų. Beje, bulvytes reikėtų valgyti su lupenomis!

Kelionės į Tenerifę metu būtina vaišintis ispaniškais užkandžiais - tapas, nuo kurių įvairovės tiesiog sukasi galva! Ragaukite ančiuviais arba paprikomis kimštų alyvuogių, marinuotų svogūnėlių, agurkėlių, morkų, paprikų ir alyvuogių vėrinukų, grilyje keptų mažų kalmarų arba didelių kalmarų žiedų tešloje, su įvairiais padažais tiekiamų krevečių..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų