Labai pigus, paprastas ir skanus patiekalas. Tik nesakykite savo namiškiams, ką jie valgo!
Jums reikės:
- 4 šaukštų aliejaus
 - 2 skiltelių česnako
 - 0.5  citrinos
 - Saujos dilgėlių lapų
 - 100 gr. fermentinio sūrio
 - 1 saujos saulėgrąžų
 - 1 pakelio spagetti tipo makaronų
 
Gaminame:
Dilgėles užpilame verdančiu vandeniu, nukošiame, įdedame petražolių ir viską susmulkiname trinuvu. Saulėgrąžas lengvai pakepiname aliejuje, patraiškome kočėlu - norėjau, kad gabaliukai jaustųsi. Česnaką ir sūrį sutryniau česnako spaustuvu. Viską sumečiau į bendrą puodą, įbėriau druskos, pipirų ir maltų lauro lapų. Išspaudžiau citriną ir jos smulkius gabaliukus įmečiau į tą patį puodą. Įpyliau dar porą šaukštų aliejaus - „dilgėlių pesto“ jau pagamintas! Tuo pačiu metu galima ir makaronus kaisti - turėtumėte suspėti viską pasidaryti kol makaronai išvirs. Sumaišome makaronus su padažu ir... skanaus!
3-4 porcijos kainuoja apie 5-6 Lt. Taigi, vienos porcijos kaina yra ne didesnė kaip 2 LT.

