• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Vita Brūzgienė (nuotr. asm. archyvo)

„Laikrodžio mechanizmą, kaip ir visą skulptūrą, taip pat sukūriau iš sūrio, o jo rodykles netgi buvo galima sukinėti”, - pasakojo dekoratyvinio vaisių ir daržovių drožinėjimo specialistė, dėstytoja Vita Brūzgienė, pasaulio kulinarijos olimpiadoje laimėjusi sidabro medalį.

3

„Laikrodžio mechanizmą, kaip ir visą skulptūrą, taip pat sukūriau iš sūrio, o jo rodykles netgi buvo galima sukinėti”, - pasakojo dekoratyvinio vaisių ir daržovių drožinėjimo specialistė, dėstytoja Vita Brūzgienė, pasaulio kulinarijos olimpiadoje laimėjusi sidabro medalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Erfurtą, kur vyko svarbiausias šios srities atstovams metų įvykis, kaunietė vyko kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos atstovais. Drožinėjimo kategorijoje mūsų šalį ji atstovavo viena.

REKLAMA

Įprastai vaisius ar daržoves meno kūriniais paverčianti V. Brūzgienė šįkart ėmėsi naujos srities – sūrio. Tam, kad 50 kilogramų masto produktų virstų laikrodžiu bei greta jo pastatytomis dekoracijomis, meistrei reikėjo padirbėti maždaug keturias dienas. Prieš tai V. Brūzgienė gerai viską apgalvojo ir surengė kelias sūrio drožinėjimo treniruotes.

REKLAMA
REKLAMA

Erfurte paruošti savąją kompoziciją V. Brūzgienė privalėjo 5 val. ryto. Tam, kad sukurtų nepriekaištingą vaizdą, ji, kaip ir kiti dalyviai, turėjo dvi valandas. 7 val. konkursantai apleido salę ir vėliau susirinko tik išgirsti verdiktą.

Vertinimo komisija, pasak V. Brūzgienės, niekaip negalėjo atsistebėti, jog ji drožinėjo būtent lietuvišką kietąjį sūrį. „Visiems buvo nuostabu, kad mūsų šalyje yra gaminamas sūris, kuriam drožinėtojo peiliukas gali suteikti pačias įvairiausias formas“, - sakė pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios vietos nugalėtojas, pasak jos, skulptūros iš sūrio nekūrė, o pademonstravo tik itin atidaus drožinėjimo pavyzdį. „Būtent smulkių, sudėtingesnių ornamentų mano darbe galėjo būti daugiau“, - vertintojų nuomonę perdavė kaunietė.

Laikrodį ji sukūrė iš 35 kilogramų sūrio. Perpus mažiau svėrė greta sukomponuoti ornamentų drožinėjimo pavyzdžiai. Nieko panašaus pasaulio kulinarijos olimpiadoje išvysti nebuvo įmanoma, nes dauguma meistrų rinkosi 5 ar 10 kilogramų svorio objektus.

V. Brūzgienė juokavo, jog, pamačius įmantresnį darbą, buvo galima nesudėtingai atspėti, jog jo autorius – italas. Šios šalies atstovai, V. Brūzgienės įsitikinimu, turi daug patirties sūrių drožinėjimo srityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų