REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Laida „Svajonių šefas“ (nuotr. Organizatorių)

Esame įpratę, kad išskirtiniai, aukščiausios klasės patiekalai atsieina nemažus pinigus. Geriausių restoranų meniu puikuojasi 20 ar net 30 eurų kainuojantys kulinariniai šedevrai. Visgi naujajame „Samsung Galaxy“ realybės šou „Svajonių šefas“ besivaržantys jaunuoliai pasiryžę įrodyti, kad prašmatnų patiekalą galima paruošti ir už minimalią kainą – neviršijant šešių eurų biudžeto.

6

Esame įpratę, kad išskirtiniai, aukščiausios klasės patiekalai atsieina nemažus pinigus. Geriausių restoranų meniu puikuojasi 20 ar net 30 eurų kainuojantys kulinariniai šedevrai. Visgi naujajame „Samsung Galaxy“ realybės šou „Svajonių šefas“ besivaržantys jaunuoliai pasiryžę įrodyti, kad prašmatnų patiekalą galima paruošti ir už minimalią kainą – neviršijant šešių eurų biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalyvių pasirodymus stebintis projekto ambasadorius ir „VMG Akademijos“ įkūrėjas Linas Ginaitis teigia, kad pinigų kiekis ar brangūs ingredientai nėra būtini norint pagaminti patiekalą, išsiskiriantį savo skoniu – tereikia idėjų ir meistriškumo. „Mano patarimas – ruošti maistą iš sezoninių produktų, o geriausia apsipirkti turguje, kur galima derėtis ir įsigyti tiek produktų, kiek iš tiesų reikia. Šiuo klausimu parduotuvėse lankstumo ne tiek daug – dažnai esame priversti kai kuriuos ingredientus pirkti pakuotėmis, daugiau nei reikia, ir todėl lieka mažiau šansų sutaupyti“, – paaiškino L. Ginaitis.

REKLAMA

Siekiant išsiaiškinti, ar gaminant taupyti sugeba ir jaunieji „Svajonių šefas“ projekto dalyviai, kiekvienam iš jų įsigyti produktams buvo duota po šešis eurus. Negana to, išsirinkti reikiamus ingredientus turguje jaunuoliai turėjo tik 20 minučių, o patiekalui pagaminti – vos pusvalandį. Kuriems dalyviams pavyko, o kuriems ši užduotis pasirodė per sunki, sprendė speciali komisija: geriausias Europos someljė latvis Raimonds Tomsons, kulinarijos laidų vedėja Ilze Jurkane ir kulinaras iš Meksikos Hosė Havier Garsija.

REKLAMA
REKLAMA

Patikėti, kad šeši eurai yra pakankama suma ingredientams, norint pagaminti kokybišką produktą, sunkiausia buvo Betijai, dalyvei iš Latvijos. Vis dėlto, merginai pavyko sužavėti komisiją ir neviršijus duoto biudžeto – Betija patiekė keptą karpį su bulvėmis, cukinijomis, šviežiomis gražgarstėmis, traškiais burokėliais ir citrininiu padažu. Tuo tarpu kitai dalyvei iš Latvijos, Arnitai, šis iššūkis nepasirodė labai sunkus. Mergina nusprendė naudoti pigesnę mėsos alternatyvą bei neprastesnį baltymų šaltinį – lęšius. Arnita komisijai patiekė marinuotų geltonųjų cukinijų ir lęšių bokštelius su špinatų pesto padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvė Gabrielė teisėjus nustebino paruošusi kalafiorų picą su špinatais, graikiniais riešutais, pomidorais ir povo kiaušiniu. Paskutinę minutę ištraukusi picą iš orkaitės, mergina nespėjo jos nuimti nuo kepimo popieriaus, tačiau toks pateikimas komisijai patiko. Kito lietuvio, Liudo, netikėtas voveraičių ir mėlynių troškinys taip pat buvo teigiamai įvertintas, o vaikinas džiaugėsi grybus turguje gavęs nemokamai.

Estas Karl puikiai iškepė lašišą, tačiau komisijos nariai pasigedo padažo, o pagrindinio kario ingrediento –garam masala prieskonių – turguje neradusi Helene pati sumaišė skirtingus prieskonius ir taip sužavėjo kompetentingą komisiją, paruošdama indišką vištienos karį su ryžiais.

Kaip jauniesiems virtuvės entuziastams sekėsi neviršyti šešių eurų biudžeto apsipirkinėjant bei kaip jiems sekėsi gaminimo procese? Kuriems dalyviams pavyko įrodyti savo meistriškumą, o kuriems teko baigti kovą kulinarinėse varžybose? Visa tai sužinosite pažiūrėję naująją realybės šou „Svajonių šefas“ seriją TV3 Play portale arba sekmadienį 10 val. 30 min. per TV6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų