REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos šokių projekto „Kviečiu šokti“ nugalėtoja Laura Valytė, paklausta, kiek numetė svorio per šokių projektą, atsakė, jog savo svoriu niekada nesidomėjo, o ir problemų dėl antsvorio niekada neturėjo. Tik pajuto, kad po intensyvių treniruočių su šokių partneriu Vadimu Šuško sutvirtėjo raumenys.

REKLAMA
REKLAMA

Laura yra smagurė: kai nuvyksta į kokią užsienio šalį, būtinai paragauja nacionalinių patiekalų. Jai patiko turkiški, ispaniški, skandinaviški patiekalai, o štai amerikiečių mitybos principai jai svetimi. Mėsainiai ir gruzdintos bulvytės jos netraukia ir apskritai mergina mėgsta daugiausiai virtą maistą. Jai labai patinka sriubos, bet nemėgsta žuvies. Net ir nuo jos kvapo merginai darosi negera. Tad prie Kūčių stalo Laurai išsėdėti vargas.

REKLAMA

Valgį L.Valytė namuose ruošia retai, nes gyvena su tėvais. Kaipgi atsisakysi mamos pataisytų patiekalų! Bet kartais, kai pati laukia svečių, pasitelkia savo fantaziją ir, prisiminusi kažkur skaitytus patiekalų receptus, užsiima kūryba. „Kai turėsiu šeimą ir vaikų, manau, man patiks sukiotis virtuvėje. Ką ir kaip reikia daryti, žinau iš mamos. Man greičiausia ir skaniausia paruošti vištienos krūtinėlių filė su grybais“, - sako šokėja.

REKLAMA
REKLAMA

Lauros mitybos principai labai paprasti. Ji valgo 2-3 kartus per dieną. Iš ryto paprastai geria arbatą: vaisių, žaliąją ar įvairių žolelių. Arbatos, o vasarą negazuoto vandens geria daug: 2-3 litrus, nes žino, kad natūralūs skysčiai valo organizmą.

Vištiena su grybų padažu

Jums reikės:

1 šaukšto alyvuogių aliejaus,

25 g sviesto,

4 vištų krūtinėlių filė,

svogūno laiškų,

350 g pievagrybių,

1 šaukšto kvietinių miltų,

150 ml vištienos sultinio,

150 ml neriebios grietinėlės,

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašildykite orkaitę, kad vėliau būtų kur šiltai laikyti vištieną. Keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, kol pradės čirškėti. Tuo metu pabarstykite vištų krūtinėles iš abiejų pusių druska ir juodaisiais pipirais.

Supjaustykite vištieną 2,5 cm dydžio kubeliais ir sudėkite į keptuvę ir kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol įgis aukso atspalvį, paskui sumažinkite ugnį, uždenkite ir lėtai kepkite 8-10 min.

Kol keps paukštiena, nuvalykite, nuplaukite ir plonai supjaustykite svogūnų laiškus. Nuvalykite ir plonai supjaustykite pievagrybius. Kai iš vištienos ims tekėti skaidrios sultys, perkelkite ją į lėkštę, uždenkite ir padėkite šiltai.

Į keptuvę suberkite svogūnų laiškus ir grybus, paskleiskite juos ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes, kol suminkštės. Įmaišykite miltų ir kepkite dar minutę, paskui supilkite sultinį ir užvirkite nuolat maišydami. Virkite grybų padažą 2-3 minutes, paskui sumažinkite ugnį, įpilkite grietinėlės ir sumaišykite. Tuomet įdėkite į keptuvę vištieną su visomis sultimis ir pakaitinkite dar 2-3 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų