REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virti kiaušiniai yra greitas ir paprastas maistas, tačiau daugeliui vis dar kyla klausimas ‒ kaip tobulai išvirti kiaušinį? Kiek laiko reikia jį virti? Greitas atsakymas yra toks: minkštai išvirti didelį kiaušinį užtrunka keturias–penkias minutes. Tačiau kiaušinių virimo laikas priklauso nuo daugelio veiksnių – asmeninių pageidavimų, ar kiaušiniai yra iš šaldytuvo, jų dydžio ir net naudojamo puodo tipo.

Virti kiaušiniai yra greitas ir paprastas maistas, tačiau daugeliui vis dar kyla klausimas ‒ kaip tobulai išvirti kiaušinį? Kiek laiko reikia jį virti? Greitas atsakymas yra toks: minkštai išvirti didelį kiaušinį užtrunka keturias–penkias minutes. Tačiau kiaušinių virimo laikas priklauso nuo daugelio veiksnių – asmeninių pageidavimų, ar kiaušiniai yra iš šaldytuvo, jų dydžio ir net naudojamo puodo tipo.

REKLAMA

Nesvarbu, ar jums labiau patinka minkšti, ar kietai virti, mes sudarėme lengvai sekamų instrukcijų sąrašą, kaip kiekvieną kartą tobulai išvirti kiaušinius. Kad ir kaip jums patinka virti kiaušiniai, mūsų receptas tinka bet kokiam patiekalui.

Ingredientai: 2 dideli kiaušiniai; vanduo virimui; žiupsnelis druskos; svieste apkepti skrebučiai, supjaustyti juostelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Metodas

1. Į nedidelį puodą įdėkite didelį kiaušinį. Užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir padėkite puodą ant stiprios ugnies.

REKLAMA

2. Kai vanduo beveik verda, švelniai pamaišykite vandenį ir nustatykite virtuvės laikmatį atitinkamam laiko tarpui.

Kiek laiko virti kiaušinį:

3 minutes, kad trynys būtų labai minkštas, o baltymas sustingęs;

4 minutes šiek tiek tvirtesniam tryniui ir baltymui;

5 minutes vidutiniškai išvirusiam tvirtesniam tryniui ir baltymui;

6 minutes kietai virtam baltymui su švelniai minkštu tryniu;

8 minutes kietai išvirtam kiaušiniui.

3. Šiek tiek sumažinkite ugnį, kad vanduo burbuliuotų, bet stipriai nevirtų ir dar kartą pamaišykite vandenį.

4. Pasibaigus virimo laikui, kiaurasamčiu išimkite kiaušinį iš puodo, įdėkite į kiaušinio stovelį ir nedelsdami patiekite su karštu skrebučiu, apteptu sviestu.

Virėjų patarimai

Kad kiaušinis nesuskiltų, į lukštą smailiajame gale įsmeikite nedidelį smeigtuką, kad garai galėtų išeiti, rašo egginfo.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų