REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei savo kepsninę praėjusį rudenį palikote likimo valiai, šiais metais ji gali atrodyti nekaip. Praėjusiais metais paliktų riebalų valymas iš kepsninės yra tikrai nemalonus darbas, bet pasinaudokite vienu iš 10 grilio patarimų šiai vasarai ir kepsninę šveiskite svogūnais, alumi ir kava – bus lengviau.

Jei savo kepsninę praėjusį rudenį palikote likimo valiai, šiais metais ji gali atrodyti nekaip. Praėjusiais metais paliktų riebalų valymas iš kepsninės yra tikrai nemalonus darbas, bet pasinaudokite vienu iš 10 grilio patarimų šiai vasarai ir kepsninę šveiskite svogūnais, alumi ir kava – bus lengviau.

REKLAMA

Sodo ir daržo ekspertai iš „GardenBuildingsDirect.co.uk.“ surinko geriausius patarimus, kaip iššveisti kepsninę, kad ji spindėtų kaip nauja. Jų atstovas sakė: „Kepsninės valymas yra vienas iš tų darbų, kuriuos žmonės labiausiai mėgsta atidėlioti.

Laimei, yra keletas gudrybių, kaip tobulai iššveisti grilį be didelio vargo. Šie valymo būdai taip pat yra smagūs – kas būtų žinojęs, kad kepsninę valyti galima svogūnais, alumi ir kava?“

1. Užkurkite kepsninę

Jei kepsninę valote pirmą kartą šiais metais, ją įkaitinkite – taip bus lengviau nuvalyti maisto likučius, o visi labiausiai priskretę nešvarumai tiesiog nudegs, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

2. Valykite garais

Kai kepsninė pradės vėsti, groteles uždenkite vandenyje išmirkytu laikraščiu ir uždarykite dangtį. Taip palikite pusvalandžiui, kad kepsninės vidus išsivalytų garais.

REKLAMA

3. Valykite svogūnu

Kol kepsninė dar šilta, ant šakutės pamaukite svogūną ir gerai juo ištrinkite karštas groteles. Svogūno garuose esantis vanduo padės gerai nuvalyti priskretusius maisto likučius.

4. Acto purškiklis

500 ml acto sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu vandens buteliuke su purkštuku. Tokiu mišiniu nupurkškite kepsninę ir palikite maždaug dešimčiai minučių. Sunaudokite visą mišinį, tada įpilkite dar acto, papurkškite ir šveiskite kepsninės vidų.

5. Kavos valiklis

Jei lieka sunkiai nuvalomų maisto likučių, kepsninės dalis ir įrankius galite išmirkyti kavoje. Joje esančios rūgštys padės pašalinti nešvarumus.

REKLAMA
REKLAMA

6. Valgomoji soda

Kepsninę nubarstykite valgomąja soda ir ją ištirpinkite trupučiu vandens. Šveičiamąja kempine trinkite tol, kol sodos nebeliks, o kepsninė spindės švara.

7. Alaus švaistymas?

Pusę butelio alaus supilkite į dar šiltą kepsninę ir patrinkite laikraščiu ar metaliniu šveistuku. Pamatysite, kaip kepsninė iškart suspindės švara.

8. Iššveiskite likučius

Jei kepsninėje vis tiek dar liko nešvarumų, juos plaukite karštu, muiluotu vandeniu. Jei neturite specialaus šepečio kepsninėms, pasiimkite truputį aliuminio folijos ir šveiskite ja.

9. Išvalykite kepsninės pagrindą

Labai svarbu prieš pradedant vėl naudoti kepsninę iš jos pašalinti visus senus pelenus ir anglis. Supilkite juos į kibirą, o likučius pašalinkite drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Tada gerai išplaukite šiltu, muiluotu vandeniu.

10. Išvalykite išorinę dalį

Kai kepsninė iš vidaus jau spindės švara, nepamirškite nuvalyti ir išorinės jos dalies. Tam tereikės karšto vandens su muilu ir šiek tiek pašveisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų