REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius yra aplankęs tiek pasaulio kampų, jog pavydėti jam turėtų net užkietėję keliauninkai. Juose vyras semiasi ne vien įspūdžių, bet ir pamokų gyvenimui Lietuvoje, o sugrįžęs stengiasi nepamiršti įgytų patirčių. Tad kokį maistą svetimuose kraštuose pamilo Vytaras Radzevičius?

Žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius yra aplankęs tiek pasaulio kampų, jog pavydėti jam turėtų net užkietėję keliauninkai. Juose vyras semiasi ne vien įspūdžių, bet ir pamokų gyvenimui Lietuvoje, o sugrįžęs stengiasi nepamiršti įgytų patirčių. Tad kokį maistą svetimuose kraštuose pamilo Vytaras Radzevičius?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniai vykusioje restoranų grupės „Fortas“ dvidešimtojo gimtadienio šventėje vyras pasakojo, jog kažką įdomaus į savo virtuvę parsivežė iš visų lankytų kraštų, o sužinotais receptais nuolat dalinasi su visais, kam tik įdomus kokybiškas maistas. Jo mėgstamų kolekcijoje – ir Australijos, ir Afrikos, ir Pietų Amerikos patiekalai.

REKLAMA

Vis tik labiausiai V. Radzevičiui įstrigo Azijos virtuvė – skirtingų jos šalių gaminių vyras ne tik ieško restoranuose, bet ir noriai gaminasi namuose. Bene mylimiausias kelionių atradimas – imbierinė vištienos sriuba. Aitrokas vištienos, bambukų ūglių, krevečių, baltųjų grybų ir kokoso pieno derinys yra turbūt geriausiai Azijos skonius pagaunantis patiekalas, kurį tik galima rasti restoranuose.

Imbierinė vištienos sriuba itin populiari Azijoje, kurios patiekalų V. Radzevičius pasakoja išsiilgęs nuo pat grįžimo akimirkos. Keliautojas teigė retai kur randantis tikrai kokybišką imbierinę vištienos sriubą, tad radęs niekada nepraleidžia progos paskanauti.

REKLAMA
REKLAMA

„Virtuvėje, kaip ir gyvenime, visada svarbu plėsti savo akiratį. Kiekvienas žemynas, kiekviena šalis turi savitą braižą, išskirtinius skonius ir unikalias tradicijas. Azijos virtuvė man be galo įdomi, kadangi ji visiškai kitokia, nei Europietiška. Raginu kiekvieną išbandyti jos skonius, o tiems, kas neturi galimybės keliauti – tai visai ir nebūtina, nes imbierinė vištienos sriubą rasite “, – pasakoja V. Radzevičius.

Dvidešimtajame restorano „Fortas“ gimtadienyje su svečiais savo mėgstamiausiais patiekalų receptais dalinosi ne tik keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius, bet ir muzikantas bei architektas Algirdas Kaušpėdas, kartu su kita muzikos pasaulio pora – Martynu Tyla ir Neringa Zeleniūte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų