REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir vaikai žino, kad alyvuogės yra vienos iš pačių naudingiausių maisto produktų.

Net ir vaikai žino, kad alyvuogės yra vienos iš pačių naudingiausių maisto produktų.

REKLAMA

Alyvuogėse yra labai daug aktyvių medžiagų, vitaminų ir tai puiki priemonė, norint lieknėti, išvalyti organizmą nuo toksinų ir sureguliuoti kepenų darbą, taip pat puiki profilaktinė priemonė skrandžiui, kraujotakos sistemai ir kepenims.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pat alyvuogės normalizuoja arterinį spaudimą, gerina vyrišką potenciją ir labai naudingos sergantiems diabetu.Šiuo metu galima įsigyti alyvuoges bet kokioje parduotuvėje, visur jos yra naudojamos ir yra be galo populiarios.

REKLAMA

Kad teisingai pasirinktumėte, pirkdami alyvuoges, nereikia skaityti enciklopedijų ir skambinti į Graikiją – tiesiog reikia žinoti tam tikrus niuansus.

Dauguma žino, kad alyvuogės parduodamos konservuotos ir sveriamos. Jei perkate sveriamas alyvuoges, geriausiai įsigyti jas be jokių pažeidimų ir defektų, teisingos formos ir standžios konsistencijos.

Rinkdamiesi alyvuoges su kauliuku reikia atkreipti dėmesį į tai, kad alyvuogės minkštimas turi būti didesnis nei kauliukas – tik tokie vaisiai yra kokybiški ir skanūs. Kartais sveriamos alyvuogės yra farširuotos paprika, citrina, svogūnu ir kitais produktais – jos puikiai tinka ne tik užkandžiams, bet ir prie įvairių patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA

Konservuotos alyvuogės parduodamos alaviniuose ir stikliniuose induose. Alaviniai indai yra itin populiarūs, populiaresni už stiklinius, kadangi jie yra pigesni. Nors pakuotė neturi ypatingos reikšmės. Prieš įsigyjant alyvuoges, būtina atkreipti dėmesį į žymėjimą ir išstudijuoti etiketę.

Pagrindinė konservuotų alyvuogių charakteristika yra galiojimo laikas ir vaisiaus kalibras. Kalibras – tai alyvuogių dydis, kuris susideda iš dviejų skaičių ir rašosi per pasvirą brūkšnį, pavyzdžiui, 240/260. Kuo mažesni skaičiai ant etiketės, tuo didesni vaisiai.Kreipiant dėmesį į galiojimo datą, reikia pastebėti, kad stiklinės taros galiojimo laikas yra trys metai, o alaviniuose induose konservuotų alyvuogių – du metai, natūraliai konservuotos alyvuogės saugomos ne ilgiau nei šešis mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų