• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina.

REKLAMA

Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos.

Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako.

Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai.

Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.

Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, susmulkintas česnakų skilteles. Viską sumaišome ir paliekame pasimarinuoti. Į 6 l indą įpilame vandens, pasūdome ir pastatome ant ugnies, kad vanduo užvirtų.

Nuskustas ir išplautas bulves sutarkuojame ir į atskirą indą išspaudžiame iš jų nereikalingą skystį, čia svarbų neišspausti per daug, nes cepelinai bus kieti ir sausi ir na per mažai, kitaip jie nelaikys savo formos.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia gauti tokios konsistencijos tešlą, kad galima būtų iš jos lipdyti cepelinus. Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilame skystį, o ant dugno likusį krakmolą sudedame į išspaustą tešlą, pasūdome ir maišome, kad druska ir krakmolas pasiskirstytų.

REKLAMA

Kai vanduo užverda įdedame lauro lapus, juodųjų pipirų ir visą svogūną. Formuojame cepelinus: ant delno paimame šaukštą su geru kaupu tešlos masės padarome blyną, į jo vidurį sudedame įdaro ir apvelkame mėsą tešlos mase, rankomis suformuojame pailgą formą ir lėtai paleidžiame į vandenį.

Taip suformuojame visus cepelinus, kai vanduo su cepelinais užvirs, verdame apie 40 min. Spirgučiams skirtą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepame. Susmulkiname svogūnus ir juos apkepame aliejuje. Cepelinus patiekiame su spirgučiais, ir/ar grietine.

Šaltinis: tinklaraštis Baltoje lėkštėje 

jei nedėsite į tešlą virtų bulvių- gausite neįkandamus kleckus... jei į mėsą dėsite kiaušinį, įdaras gausis kietas mėsos kukulis...žiaurios klaidos arba kaip nereikia gaminti cepelinų
Su tokiu receptu reikia slėptis ir nedaryti gėdos Lietuvai. Čia ne cepelinai, o tamsiai mėlini bulvinia klecka. Tiesiog marazmas ir pasityčiojimas iš lietuviškų patiekalų.
Tikrai moteris matyt tik valge,bet neziurejo kaip mama ar mociute gamino.Senas Smetonos palikimo receptas 6zalios bulves 1 virta ,taip patogiausia ,i isvirtu bulviu skysti ,dapiliam vandens iberiam druskos ,farsas tik su druska kvepianciais ir juodais pipiras,svogunas ,jokiu kiausiniu.O pagrindas geros bulves
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų