REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ant grilio iš tiesų įmanoma paruošti viską. Paprasčiausius ir pigiausius, tačiau gardžius patiekalus – taip pat! Būtent tokius šį penktadienį pristatys du TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ dalyviai. Ar jiems pavyks nustebinti laidos vedėją Vytautą Radzevičių? Juk vienas iš dalyvių ant grilio patiekalą gamins patį pirmą kartą savo gyvenime…

Ant grilio iš tiesų įmanoma paruošti viską. Paprasčiausius ir pigiausius, tačiau gardžius patiekalus – taip pat! Būtent tokius šį penktadienį pristatys du TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ dalyviai. Ar jiems pavyks nustebinti laidos vedėją Vytautą Radzevičių? Juk vienas iš dalyvių ant grilio patiekalą gamins patį pirmą kartą savo gyvenime…

REKLAMA

V. Radzevičius pastebės, kad siekdami nešvaistyti maisto, žmonės neretai namuose žaidžia žaidimą „gaminu iš to, ką radau šaldytuve arba virtuvėje“. Visa tai įmanoma perkelti ir ant grilio – tą šį penktadienį įrodys gaminimo patirties beveik neturintis aktorius Dainius Kazlauskas ir jo varžovas, 15 metų čirškinimo patirtį sukaupęs Ruslanas Kotelnikovas.

Ruslanas pasakos, kad gaminti mėgo visuomet, o kai draugai padovanojo grilį, šis pomėgis tapo ir dar stipresnis. Dabar vyras grilį kuria net 3-4 kartus per savaitę!

REKLAMA
REKLAMA

Vyras įsitikinęs, kad virtuvėje, kaip ir gyvenime, eksperimentuoti yra būtina – tik taip galima patirti naujų skonių bei įspūdžių. Tiesa, namuose jis turi ir konkurentę – kas pagamins geriau, jiedu neretai varžosi su žmona.

REKLAMA

Nepaisant to, grilį Ruslanas vis dar vadina nežinomybe. „Tai – atviras laukas, kuriame viską galima daryti taip, kaip norisi. Kartais man sekasi, kartais – ne, bet visi ragaujantys vis tiek sako, kad skanu“, – šypsosis jis.

Visai kitokia istorija pasidalins D. Kazlauskas – žinomas aktorius tokiose varžytuvėse dalyvaus pirmą kartą, o ir ant grilio savo jėgų dar niekuomet nėra bandęs. Šeimos namuose dažniausiai gamina jo žmona Indrė ir jauniausias sūnus. O štai Dainius ir jo vyresnėlis užima ragautojų vaidmenį.

„Jei klausos neturinčio žmogaus paprašytumėte padainuoti, jis padainuotų, bet niekas jo nesiklausys. Aš lygiai taip pat neturiu klausos gaminti maistą, nors esu pats geriausias valgytojas“, – sakys jis.

REKLAMA
REKLAMA

 

Dėl to, kad nemoka gaminti, iš įvairių gastrolių po užsienio šalis Dainius grįžta kaip reikiant sulieknėjęs. Kartais atsikrato net 4-5 kilogramų!

„Ten aš praktiškai nevalgau arba valgau tik vieną kartą. Rytais gaminu grikius, kuriuos išmokė pasigaminti Indrutė. Taip pat galiu pasigaminti kiaušinienę, išsikepti pienišką dešrelę ar ant varškės užsipilti jogurto (juokiasi). Tai – rytinis mano maistas, kurį pasidaryti gebu ir tą darau labai gerai“, – ironizuos Dainius.

Laidoje aktorius prisipažins, kad jau netrukus jo laukia ir dar vienas išbandymas – žmonai Indrei savaitei išvykus į Malagą, jam teks prasimaitinti ne tik pačiam, bet ir paruošti maisto savo atžaloms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Klausite, kas manęs laukia? Sakiau, kad pirmą dieną valgysime mėsainius, antrą – picerijoje, trečią – mėsainius su sūriu, o ketvirtą – ir vėl picą (juokiasi). Žiauru – neįsivaizduoju, ką darysiu! Indrutė man pripirko kažkokių ingredientų, iš kurių, neva, gaminti paprasta, tačiau aš manau, kad paprasta tik jai. Badauti nebadausime, bet tikriausiai visą savaitę valgysime visus įmanomus pusfabrikačius“, – juoksis jis.

O štai grilis D. Kazlausko namuose nenaudojamas jau daugelį metų – pasirodo, kad jame netgi yra skylė!

„Galiu pasakyti tik tiek, kad pažįstu daug įtakingų grilininkų, kurie ne tik tobulai gamina, bet ir turi susipirkę nežinia kokius pinigus kainuojančią įrangą. O aktorių Giedrių Savicką netgi pavadinčiau grilininkų čempionu!“ – pridės jis.

REKLAMA

Tačiau šio penktadienio laidoje Dainiui niekas nepadės – savo kulinariniais gebėjimais žiūrovus ir draugus jam teks nustebinti pačiam. „Vištienos sparnelius jau du kartus esu ruošęs orkaitėje. Juos paruošti užtrunka vos 15 minučių! O valgosi kaip saulėgrąžos“, – sakys Dainius.

Tuo tarpu Ruslanas gamins populiarų lietuvišką patiekalą – bulvinius blynus, gardintus troškintomis vištienos širdelėmis. Vyras prisipažins nuo šiol bulvinius patiekalus visuomet ruošiantis tik ant grilio, nes taip jie įgauna visai kitą skonį!

Begamindami abu vyrai dalinsis istorijomis – Ruslanas atskleis savo įmantrių receptų gudrybes, o Dainius papasakos daugiau apie savo profesiją. Dėl daugybės kelionių po įvairiausius Lietuvos ir užsienio miestus, jam neretai tenka praleisti vakarienes arba rinktis tai, ką siūlo degalinės. „Man pažįstami visi sumuštiniai…“, – sakys jis.

REKLAMA

Galbūt todėl paties Dainiaus kuriozai, norint kažką pasigaminti, prasideda dar apsipirkinėjant parduotuvėje. Žinomas aktorius žiūrovams papasakos, kaip neseniai čia apsijuokė.

„Važiavau dviračiu, klausiausi muzikos ir nusprendžiau nusipirkti tai, ko man trūko – salotų. Tik atėjęs į parduotuvę supratau, kad jau esu nebe vienas, nebevažiuoju, ir kad garsiai dainuoju… Niekaip negalėjau suprasti, ko visi taip žiūri, kol nesutikau savo klasiokės. Ji negalėjo patikėti, jog parduotuvėje kažkas taip blogai dainuoja“, – besijuokdamas pasakos jis.

Užsikalbėjęs Dainius nė nepastebės, kaip puikiai susidoros su grilinimo užduotimi! „Eina sau, aš grilinu! Mano draugai tiesiog negalės patikėti. Aš tą padariau pirmą kartą – šlovė man! Šiandien aš laimėjau prieš save“, – šypsosis jis.

Tačiau kurio dalyvio – Ruslano ar Dainiaus – patiekalas labiau sužavės V. Radzevičių? Kas laimės pirmąją, o kas – antrą vietą?

Laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų