REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
„Untold“ restoranas pakvietė į viso pasaulio spalvomis mirgančią šventę (nuotr. Organizatorių)

 Restoranas „Untold“, švenčiantis vienerių metų gimtadienį, trečiadienio vakarą sukvietė žymius svečius į viso pasaulio garsais, kvapais ir skoniais alsuojančią šventę. Kartu ir naują, rudeninį meniu pristatęs restorano šefas Jonas Jonušas pasidžiaugė, kad per šiuos metus restoranas vilniečius išmokė ragauti naujus patiekalus ir privertė išdrįsti paragauti naujų skonių.

57

 Restoranas „Untold“, švenčiantis vienerių metų gimtadienį, trečiadienio vakarą sukvietė žymius svečius į viso pasaulio garsais, kvapais ir skoniais alsuojančią šventę. Kartu ir naują, rudeninį meniu pristatęs restorano šefas Jonas Jonušas pasidžiaugė, kad per šiuos metus restoranas vilniečius išmokė ragauti naujus patiekalus ir privertė išdrįsti paragauti naujų skonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norime atskleisti ne vienos šalies, bet viso pasaulio gatvės, kartais vadinamą turistų, virtuvę, kuri yra labai įvairi ir nenuspėjama“, - pasakojo restorano idėjinis vadas. Vakaro metu jis pristatė ne tik naująjį à la carte, bet vėlyvųjų pusryčių meniu.

REKLAMA

Šventėje pasirodę juvelyrė Jurga Lago, verslininkas Rimvydas Širvinskas-Makalius, atlikėja Donalda Meiželytė, fotografas Gediminas Žilinskas, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, žurnalistės Daiva Žeimytė ir Jolanta Svirnelytė, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus ir daugybė kitų svečių degustavo net kelių šalių įkvėptus virtuvių patiekalus: Karibų ir Viduržiemio jūros regionų, Artimųjų rytų, Kanados, JAV, Peru, Argentinos, Meksikos, Japonijos.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pradedant vakarienę J. Jonušas papasakojo apie savo keliones ir naujausius atradimus. Jam teko ragauti netgi iguaną ir specialiai valgymui auginamų jūros kiaulyčių. Šefas prisipažino, kad ne visus ingredientus, tradiciškai valgomus egzotinėse šalyse, galima importuoti ir patiekti Europos Sąjungoje, tačiau jis pažadėjo kitąmet kai kurias kliūtis įveikti ir Lietuvai pristatyti bent keletą dar neregėtų naujienų.

Restorano svečius žavėjo pagal tradicinį receptą pagamintas humusas, kasavos, dar vadinamos juka arba valgomuoju manijoku, šiaudeliai, moliūgų sriuba su kariu, gruzdintas halloumi sūris, conchinita pibil meksikietiška kiauliena ant gruztinto paplotėlio, mini pastrami sumuštiniai ir net du desertai - žaliosios arbatos pyragėlis ir brownie sūrio pyragas.

Kol svečiai degustavo net 7 visiškai skirtingus patiekalus, šventinę nuotaiką kūrė lietuvių kilmės argentiniečių atlikėjo Federico ir gitaristo Andriaus Murencevo melodijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų