REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį Gian Luca pasiduos žiūrovų ir jį gatvėje sustabdančių praeivių pageidavimams: trumpam pamiršęs savo itališką prigimtį bei profesionalaus virtuvės šefo diplomą, pagamins kažką paprasto, bet ne prasto.

Šį šeštadienį Gian Luca pasiduos žiūrovų ir jį gatvėje sustabdančių praeivių pageidavimams: trumpam pamiršęs savo itališką prigimtį bei profesionalaus virtuvės šefo diplomą, pagamins kažką paprasto, bet ne prasto.

REKLAMA

Tai turėtų pradžiuginti daug dirbančius ir nuolat skubančius žmones: sūrio lazdelėmis įdarytą vištienos krūtinėlę grietinėlės padaže, kurios gaminimas užruks mažiau nei pusvalandį. Ali noras suvalgyti visą porciją net pristabdant laidą bus pats geriausias įvertinimas ir stimulas žiūrovams būtinai išbandyti šį receptą.

Tuo tarpu Ali išliks ištikimas savo prigimčiai ir toliau stebins iš pažiūros sudėtingais, bet visiems įveikiamais receptais. Šį kartą jis pagamins populiariuosius plikytos tešlos pyragaičius, įdarytus šokoladiniu kremu. Gian Luca kaip visada stengsis virtuvės partneriui padėti, tuo pačiu išmokti tam tikrų konditerijos plonybių bei naujų lietuviškų žodžių.

Kaip greitai paruošti šeimos pietus ar vakarienę, kaip teisingai suminkštinti tešlą ir, ką daryti, kad kepimo popierius nesibanguotų? Nepraleiskite šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidos „Gardu Gardu“ ir viską sužinosite. Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

REKLAMA
REKLAMA

Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže • 2 vištienos krūtinėlės puselės • 4 sūrio lazdelės • 200 ml grietinėlės • 1 pakuotė ruošinio vištienai grietinėlės ir žolelių padaže • skiltelė česnako • 200 g ryžių • Žiupsnelis druskos • Alyvuogių aliejaus kepimui

REKLAMA

 

Peiliu vištienos krūtinėlės puselėse padaryti įpjovas ir į jas įdėti po dvi sūrio lazdeles. Įpjovas užspausti/uždaryti mediniais dantų krapštukais ir apkepti ant didelės ugnies gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje.

Į atskirą indą suberti prieskonių pakuotės turinį, užpilti grietinėle ir gerai išmaišyti. Grietinėlės mišiniu užpilti keptuvėje esančią vištieną, sumažinti ugnį ir patroškinti keletą minučių, kol mėsa pilnai iškeps ir sutirštės padažas. Iškepusias vištienos krūtinėlės puseles supjaustyti 1–2 cm storio riekelėmis ir patiekti su virtais ryžiais, užpilti padažu, papuošti šviežiais žalumynais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA

Plikytos tešlos pyragaičiai, įdaryti plikytu šokoladiniu kremu

Pyragaičiai: • 100 ml vandens • 100 ml pieno • 1,5 a. š. cukraus • 1/3 a. š. druskos • 110 g miltų • 200 g kiaušinių masės (4 kiaušiniai)

Kremas: • 250 ml pieno • 50 ml grietinėlės • 2 v. š. cukraus • 2 a. š. kukurūzų krakmolo • 50 g kiaušinių trynių masės (2 tryniai) • 30 g sviesto • 150 g juodojo šokolado

Puode kaitinti kartu sumaišytus pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską, kol užvirs. Tada nukelti nuo ugnies ir suberti miltus. Gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Vėl grąžinti puodą ant ugnies ir dar šiek tiek pakaitinti, kol išgaruos vanduo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada masę perdėti į kitą indą ir iš lėto įmaišyti kiaušinius iki vientisos masės. Jei tešla išeina per kieta, įpilti šiek tiek karšto pieno, kad tešla būtų lengvai drimbanti lyg užuolaida nuo mentelės. Sudėti ją į konditerinį maišelį ir kepimo skardoje suformuoti nedidelius apvalius pyragėlius. Kepti iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Puode užvirti kartu sumaišytus pieną ir grietinėlę. Atskirame inde sumaišyti cukrų ir kukurūzų krakmolą. Į dar vieną didesnį indą sudėti kiaušinių trynius, kuriuos ištrinti su cukraus mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir suversti juos į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant ugnies. Kaitinti iki masė pradės standėti ir supilti ją ant smulkinto šokolado.

Gerai išmaišyti ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas visiškai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele ir atvėsinti šaldytuve. Atvėsusį kremą sudėti į konditerinį maišelį ir juo užpildyti plikytus pyragaičius, prieš tai jų apačioje šaukštelio koteliu padarius skylutes. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų