REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jums reikės:

Jums reikės:

REKLAMA

500 ml riebaus pieno (jame turėtų būti apie 30 ml grietinėlės),

1 šaukštas su kaupu grietinės (20 proc. riebumo),

3 kiaušiniai,

5 šaukštai miltų,

1 šaukštas cukraus,

0,5 arb.š. druskos,

¼ arb.š. sodos.

REKLAMA
REKLAMA

Kad blynai būtų purūs, pienas, kiaušiniai ir grietinė turėtų būti kambario temperatūros.

Dar viena paslaptis – kai matuosite reikiamą kiekį pieno, nepripilkite jo iki 500 ml, palikite vietos įpilti 30 ml grietinėlės – kaip tik ši gudrybė ir paverčia blynelius idealiais!

REKLAMA

Visos šios sudėtinės dalys gerai išplakamos šluotele.

Atskirai sumaišomos sausos sudėtinės dalys – miltai, soda, cukrus, druska.

Į sausą mišinį palengva supilama kiaušinių ir pieno masė, nuolat maišoma, kad nesušoktų gumuliukai.

Tešlos konsistencija turėtų priminti grietinėlę. Jei tešla kiek per tiršta – įpilkite dar truputėlį pieno, jei per skysta – šaukštą miltų. Jei kepami blyneliai trūkinėja – išplakite atskirai vieną kiaušinį ir į blynų tešlą įmaišykite pusę šios masės.

Blyneliai kepami ant gerai įkaitinto aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų