REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienio vakarą su būriu nacionalinės televizijos ir radijo darbuotojų, jų atžalomis buvo pristatyta dar dažais kvepianti aktoriaus Audriaus Rakausko, arba dar kitaip – Gustavo – receptų knyga „Gustavo receptai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai keistas dalykas, valgyti nusipirkti vis sunkiau, o štai knygų, kaip gaminti valgį, vis daugiau. Aišku, aš manau, tai gerai, nes taip gimsta viltis, kad netrukus bus ką valgyti“ – šiek tiek ironiškai juokavo aktorius.

REKLAMA

Paklaustas, kodėl nusprendė išleisti knygą, A. Rakauskas prisipažino, kad spyriojosi iš tiesų labai ilgai. Knygos redaktorė pasakojo, kad skambinusi kelis šimtus kartų aktoriui ir vis kalbino išleisti spalvingą ir išsamią receptų knygą. „Galiausiai neturėjau kur dėtis ir sutikau. O LRT direktorius man liepė kitąmet, baigiantis metams, išleisti dar vieną knygą“ – atviravo aktorius. Jis atskleidė, kad jei pasiseks, kitą žiemą į skaitytojų rankas pateks „Gustavo enciklopedija“.

REKLAMA
REKLAMA

Audrius Rakauskas-Gustavas (Balsas.lt/Ruslanas Kondratjevas)Audrius Rakauskas-Gustavas (Balsas.lt/Ruslanas Kondratjevas)

Vietoje tiesaus atsakymo, kaip atsirado knyga, A. Rakauskas mostelėjo ranka į ekraną, kuriame keliolikos minučių filmuku buvo papasakota istorija, kaip LTV ekrane jau dešimtį metų transliuojamoje laidoje „Gustavo enciklopedija“ atsirado kulinarinis skyrelis ir kaip iš jo gimė spalvinga, stora ir kupina pačių įvairiausių ir kiekvienam įkandamų receptų.

„Viskas prasidėjo nuo tada, kai nusprendžiau savo žiūrovams papasakoti, koks nuostabus ir naudingas gyvūnas yra karvė. Iš jos pieno galima gaminti saldžią grietinėlę, grietinę, kefyrą, varškę“, – pasakojimą pradėjo A. Rakauskas. Taip pamažu jo vedamoje laidoje gimė kulinarinės valandėlės, vėliau jis ėmė gaminti pats, o dar vėliau šios „valandėlės“ taip prigijo, kad be jų laida nebeįsivaizduojama. Be to, ir didelius ir mažus sužavi Gustavo pasigamintų patiekalų ragavimas, kuomet jis mykia, cypia ir nukrenta nuo kėdės. Šią akimirką, užfiksuotą nuotraukų serija, rasite ir knygoje – iš karto po torto su plikytais sausainiais recepto.

„Gustavo receptuose“ be pačių įvairaus sudėtingumo receptų gausu ir piešinių, kurie matomi kiekvienoje „Gustavo enciklopedijos“ laidoje. Juos piešė pats aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų