REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviška virtuvė taip pat gali būti itin gurmaniška. Nors kurapkos – pakankamai reta prekė parduotuvėse ir turguose, tačiau verta jų pasidairyti. O suradus – pavaišinti šeimą ir draugus itin gurmaniškais pietumis!

REKLAMA
REKLAMA

Ingridientai:

4 kurapkos (po 200 g)

1 šaukštelis druskos

1/2 šaukštelio juodųjų pipirų

4 šoninės griežinėliai

4 šaukštai aliejaus

1/4 l raudonojo vyno

50 g kumpio

1 svogūnas

2 šaukštai sviesto

1 šaukštas pomidorų tyrės

1 šaukštas serbentų drebučių

1/8 l grietinės

1 šaukštelis krakmolo

REKLAMA

Gaminimas:

Kurapkas nuplauti, nusausinti, odą įtrinti druska ir pipirais. Krūtinėles apdėti šoninės gabalėliais ir surišti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti kurapkas. Supilti 2/3 raudonojo vyno ir 30 minučių troškinti uždengtoje keptuvėje. Patroškinus paukščius apversti.

Nuluptą svogūną ir kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais. Pakepinti su sviestu, sudėti likusius komponentus ir 10 minučių troškinti.

Į keptuvėje likusius riebalus supilti likusį raudonąjį vyną, šiek tiek pavirti, kol sutirštės. Padažą pagardinti pagal skonį ir patiekti padažinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų