REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amžini ginčai dėl kiaušinių naudos ir žalos žmogaus organizmui krypsta kita linkme. Dar visai neseniai gydytojai ir mokslininkai nuolat perspėdavo nepadauginti šio maisto gąsdindami padidėjusiu cholesteroliu.

Amžini ginčai dėl kiaušinių naudos ir žalos žmogaus organizmui krypsta kita linkme. Dar visai neseniai gydytojai ir mokslininkai nuolat perspėdavo nepadauginti šio maisto gąsdindami padidėjusiu cholesteroliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad koks iš tiesų tas kiaušinis? Sveika jį valgyti, ar ne? Kiek ir kaip dažnai? Lietuvos dietologai tikina, kad tai žmogui naudingas produktas, mat organizmas geba įsisavinti net 97 procentus kiaušinio maistinės vertės. Jo sudėtyje gausu geležies, amino rūgščių, vitaminų. Ekspertai taip pat pabrėžia, kad praktiškai nėra skirtumo, kokio sparnuočio kiaušinį vartoti. Šimtas gramų vištos kiaušinių savo verte prilygsta šimtui gramų putpelių kiaušinių, anksčiau laikytų ypač sveikais ir vertingais.

REKLAMA

Visgi trynyje slypi ir riebalai – cholesterolis. Nors pastaruoju metu dietologai kiaušinius ir pripažįsta tinkamais vartoti, nes sveikatai toks cholesterolio kiekis didelio poveikio neturi, tačiau širdies bei kraujo ligomis sergantiems paukščių gėrybėmis piktnaudžiauti nederėtų.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų