REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors liaudyje cepelinais vadinami didžkukuliai nėra autentiškas lietuviškas patiekalas, ko gero, nė vienas lietuvis neįsivaizduoja gyvenimo be jų. Lietuviškų patiekalų restorano savininkas Vytenis Urba neslepia, kad cepelinai – populiariausias patiekalas, kurio būtinai ragauja ir lietuviai, ir iš užsienio atvykę svečiai.

Nors liaudyje cepelinais vadinami didžkukuliai nėra autentiškas lietuviškas patiekalas, ko gero, nė vienas lietuvis neįsivaizduoja gyvenimo be jų. Lietuviškų patiekalų restorano savininkas Vytenis Urba neslepia, kad cepelinai – populiariausias patiekalas, kurio būtinai ragauja ir lietuviai, ir iš užsienio atvykę svečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didžkukulių parduodame tūkstančius porcijų“, - „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Negaliu tylėti“ prisipažino verslininkas.

REKLAMA

Tačiau  garsus dizaineris Aleksandras Pogrebnojus tikrai nėra cepelinų gerbėjas ir nė neprisimena, kada paskutinį kartą juos valgė.

„Lietuviški patiekalai asocijuojasi su piguma – už kelis litus prisidrožei bulvių ir esi sotus visą dieną. Žinoma, kol žmonės tai valgys, tol restoranai gamins“, - įsitikinęs A.Pogrebnojus.

Tačiau, anot dizainerio, vis daugiau lietuvių išvažiuoja į kitas šalis, pažįsta jų kultūrą, valgymo įpročius ir po truputį keičiasi.

„Cepelinų valgytojų jau dabar mažėja ir, tikrai mažės“, - neabejojo Aleksandras. Kas, anot jo, galėtų išgelbėti lietuvišką virtuvę ir kokie liaudiški patiekalai jam labiausiai patinka sužinosite intriguojančioje pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ – trečiadienį, 18.45 val. per Lietuvos ryto TV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų