REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Norint atidaryti sėkmingą restoraną, reikia turėti įdirbį - žinomą veidą. Savo vardą kuriu jau šešerius metus ir matau, kad Lietuvoje tai veikia geriausiai“, - mokymų cikle „Virtuvės verslas“ sakė Deivydas Praspaliauskas.

„Norint atidaryti sėkmingą restoraną, reikia turėti įdirbį - žinomą veidą. Savo vardą kuriu jau šešerius metus ir matau, kad Lietuvoje tai veikia geriausiai“, - mokymų cikle „Virtuvės verslas“ sakė Deivydas Praspaliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas žymiausių Lietuvos virtuvės šefų seminaro dalyviams atvirai papasakojo, kaip rengėsi naujo restorano atidarymui. D. Praspaliauskas kalbėjo, kaip kūrė naujo restorano „Amandus“ verslo koncepciją, skaičiavo personalo poreikius.

REKLAMA

„Labai atsakingai rengiau verslo planą. Galiu prisipažinti, jog tokį išsamų planą kūriau pirmą kartą. Bėgant metams virtuvės versle įgauni daugiau patirties, žinai, į kuriuos dalykus verta atkreipti ypatingą dėmesį“, – pasakojo D. Praspaliauskas.

Virtuvės šefas pristatė ir vieną iš savo tikslų – pasiūlyti svečiams skanų, šviežią ir kokybišką maistą už mažesnę kainą. D. Praspaliauskas pastebėjo jog maisto ir kavos kainos Vilniuje lenkia užsienio šalių kainas ir prasilenkia su realiomis žmonių galimybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Daug dėmesio mokymuose skirta pasakojimui apie degustacines vakarienes ir jų specifiką. D. Praspaliauskas akcentavo, kaip svarbu rengiant tokias vakarienes ne tik atnaujinti meniu, bet ir restoraną.

„Vienas svarbiausių dalykų, kad antrą kartą grįžęs svečias pastebėtų pasikeitimus ne tik ragaudamas patiekalus, tačiau ir žvalgydamasis po restoraną. Be to, degustacinės vakarienės virtuvės šefui reiškia ir visus paaukotus vakarus“, – kalbėjo D. Praspaliauskas.

Naujo restorano vadovas papasakojo, kiek restorano sėkmę lemia viešojo maitinimo įstaigų reitingavimo programos, kokius klientų pritraukimo triukus naudoja restoranai. Be to, virtuvės šefas pripažino, jog jei nebūtų sulaukęs viešbučio pasiūlymo, naujo restorano „Amandus” nebūtų atidarinėjęs. Seminaro rengėjai prisipažino, jog mokymai pasiteisino daugiau nei šimtu procentų. Įvertinus atsiliepimus, planuojama mokymus su D. Praspaliausku pakartoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Deivydas – ne tik puikus virtuvės šefas, tačiau ir labai geras oratorius. Jis atvirai papasakojo įdomiausių restoranų verslo dalykų, kuriuos pastebi, bet niekada nesusimąstai, kodėl taip daroma“, – sako projektą organizuojančios „Ekonominių konsultacijų ir tyrimų“ bendrovės mokymo projektų vadovė Sigutė Litvinienė.

Kitas mokymų ciklo „Virtuvės verslas“ specializuotas seminaras apie interjerą maitinimo įstaigose su interjero specialiste Rūta Barisaite vyks jau rugsėjo pradžioje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų