REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Dainininkė E. Jakštytė atrado netikėtą cepelinų įdaro receptą: „Šeima stebėjosi, jog ten – ne mėsa“ (nuotr. Tomas Foto)

Klausytojų širdis nuostabiu balsu kerinti žavioji dainininkė Eglė Jakštytė jau ne vienerius metus domisi sveika gyvensena, saviugda ir yra pakeitusi mitybos įpročius. Tiesa, net ir pradėjusi prisižiūrėti atsakingiau, žinoma moteris neatsisako lietuvių pamėgtų cepelinų, tačiau atrado kitokį, itin gardų jų receptą. Juo šį šeštadienį dainininkė pasidalins ir su visais TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovais.

26

Klausytojų širdis nuostabiu balsu kerinti žavioji dainininkė Eglė Jakštytė jau ne vienerius metus domisi sveika gyvensena, saviugda ir yra pakeitusi mitybos įpročius. Tiesa, net ir pradėjusi prisižiūrėti atsakingiau, žinoma moteris neatsisako lietuvių pamėgtų cepelinų, tačiau atrado kitokį, itin gardų jų receptą. Juo šį šeštadienį dainininkė pasidalins ir su visais TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovais.

REKLAMA

„Nevalgau mėsos jau 4 metus. Pradėjusi domėtis saviugda ir sveika gyvensena supratau, kad valgydama mėsą jaučiuosi žymiai „sunkiau“, tad nusprendžiau jos atsisakyti“, – jau rytoj kulinarinėje pokalbių laidoje pasakos dainininkė, rašoma pranešime spaudai.

Dabar kiekvienas E. Jakštytės rytas prasideda nuo kavos puodelio ir stiklinės vandens. Tik vėliau moteris valgo pusryčius bei geria vitaminus. O štai tapusi vegetare, Eglė didelio mėsos poreikio niekuomet taip ir nepajuto. „Įdomus faktas – pirma mano, kaip vegetarės, diena, buvo Kovo 8-oji, per Moters dieną. Pamenu, atsikėliau ir mane aplankė, kaip pati juokiuosi, kažkoks nušvitimas. Tada supratau, kad tikrai nebenoriu mėsos“, – pasakos Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

O prabilusi apie vaikystėje mėgtus patiekalus, Eglė juokais vadins save „bulvinuke“: „Bulviniai blynai, kugelis – visi patiekalai iš bulvių man patiko labiausiai“.

REKLAMA

Augdama Utenoje, dainininkė niekuomet neatsisakydavo ir tradicinių lietuviškų patiekalų. Tiesa, būtent tada ėmė ryškėti ir pirmieji požymiai, jog Eglė mėsos patiekalams pirmenybės tikrai neteikia: „Mėgau bulvinius patiekalus, tačiau nemėgau kotletų, kuriuos mama ruošdavo labai dažnai – dabar suprantu, kad net vaikystėje su mėsa nelabai „draugavau“.

Tapusi vegetare, Eglė pajuto didžiulį norą gaminti ir iki šiol džiaugiasi naujai atrastais skoniais. „Atrodo, jog su vegetariškais patiekalais yra kur kas daugiau vietos pasireikšti, pagaminti kažką netradicinio, įvairesnio. Tačiau labai įmantrių patiekalų aš negaminu“, – atviraus ji.

REKLAMA
REKLAMA

O štai grįžusi į tėvų namus, kuriuose visuomet jaučiasi labai laukiama, Eglė savo mitybos įpročius visuomet kiek pakoreguoja. „Kai grįžtu namo, mama dažniausiai ruošia žuvį ar kitus vegetariškus patiekalus. Juokiamės, kad kai Eglė grįžta namo, to turi laikytis visa šeima. Tačiau, žinoma, per šventes mama gamina ir kitus savo firminius patiekalus: keptą zuikį, mėsos suktinukus“, – kalbės dainininkė.

Moteris laidoje džiaugsis, jog mama visada labai mėgsta ją palepinti ir dažnai pasiteirauja, ką Eglė norės valgyti grįžusi namo. Taip pat atlikėja atskleis, kad neseniai čia atrado netikėtą skonių derinį. „Kai grįžtu pas tėvus, mama jau būna visko priruošusi. Neseniai mama gamino cepelinus ir paklausė manęs, su kuo pagaminti man? Pagalvojau, jog kai gaminu šamą, nejaučiu žuvies skonio, tad sumaniau, jog šamo faršą galima naudoti kaip cepelinų įdarą – buvo labai skanu! Ragavo visa šeima ir stebėjosi, jog ten – ne mėsa“, – pasakos ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat atlikėjos gerbėjai laidoje sužinos ir apie Eglės ruošiamas muzikines naujienas – pasirodo, kad Eglė jau kurį laiką planuoja naują programą, kurios metu savo klausytojus nudžiugins ispaniškomis dainomis.

„Šiuo metu dažniau grįžtu į studiją, ruošiuosi koncertams. O birželio mėnesiui, kartu su Ištvanu Kviku, ruošiame naują programą – atliksime ispaniškas dainas. Koncertas bus su gyva grupe, bus daug lyrinių dainų, tad labai kviečiu atvykti“, – šypsodamasi sakys E. Jakštytė.

Kol Ilona ir Eglė smagiai šnekučiuosis, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruoš labai gardų, atostogas primenantį vegetarišką patiekalą – midijas baltojo vyno ir grietinėlės padaže.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“  – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų