REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geruose indiškuose restoranuose šį patiekalą ant labai mažos ugnies dideliuose kubiluose troškina per naktį, o restoranų klientai juo mėgaujasi aikčiodami. Jei esi vegetaras, rekomenduojame ragauti bent kartą per savaitę, nes šios skirtingų rūšių pupeles puikiai papildys baltymų atsargas. Patiekalas šiek tiek sudėtingesnis, tačiau vertas pastangų. Valgyk užsikąsdamas pita duonele, o užsigerk vandeniu arba neįmantriu baltu vynu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dvi porcijos):

100 g raudonų (kidney) pupelių,

75 g mungo pupuolių ir 75 g raudonųjų lęšių;

1 cm imbiero,

daržoves iš ūkininkų: 1 česnaką, 1 svogūną; 5 konservuotus pomidorus; 3 valg. š. aliejaus;

REKLAMA

Garam masala prieskonių: 0,5 cinamono lazdelės, gvazdikėlį, kardamoną, lauro lapą;

Maltus prieskonius: 1 arb. š. malto kumino, 1 arb. š. maltos kalendros, 0,5 arb. š. Kajeno pipirų, 0,5 arb. š. ožragės lapelių,

1 arb. š. druskos, žiupsnelį asafetidos;

50 g sviesto;

200 ml grietinėlės;

2 pita duoneles.

Prieskonių ir lęšių įsigysi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

REKLAMA
REKLAMA

Gamink (jei ankštinius užmerksi iš vakaro, užtruksi tik 45 minutes):

Pupeles, pupuoles ir lęšius kelis kartus perplauk vandeniu, gausiai užpilk šviežiu vandeniu puode ir virk apie valandą (procesą pagreitinsi dvigubai, iš vakaro užmerkęs pupeles arba naudodamas greitpuodį). Kad sutaupytum laiko, kai liks 15 min iki pupelių virimo pabaigos, pradėk ruošti padažą. Nulupk prieskonines daržoves ir sutarkuok smulkia šiaudelių tarka arba smulkiai sukapok. Sutrink konservuotus pomidorus. Geriausia tą daryti elektrine trintuve, tačiau gali sutrinti kočėlu ar tiesiog smulkiai supjaustyti. Įkaitink keptuvę, o tada supilk aliejų ir pakaitink kelias sekundes. Sumažink ugnį iki vidutinės, sudėk garam masala (cinamonas, gvazdikėlis, kardamonas, lauro lapas) prieskonius ir pakepink minutę.Tada sudėk tarkuotą imbiero, česnaką, svogūną. Supilk pomidorus ir vėl pakepink kelias minutes. Sudėk maltų prieskonių mišinį į verdantį padažą. Sudėk sviestą. Jei padažas pernelyg tirštas, įpilk šiek tiek vandens (gali naudoti vandenį, kuriame virė pupelės). Nupilk vandenį, kuriame virė pupelės, ir sudėk jas į padažą. Nustatyk mažą ugnį ir lėtai troškink bent 30min. Supilk grietinėlę ir patroškink dar kelias minutes. Patiek su pita duonele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvi porcijas šiam patiekalui skirtų ingredientų gali užsisakyti www.ciopciop.lt ir išbandyti indišką troškinį jau šiandien.

Susiję straipsniai:

Šią savaitę Balsas.lt – Indijos virtuvė

Šią savaitę Balsas.lt – Maroko virtuvė

Marokietiškas troškinys „Tagine"

Marokietiška sriuba „Harira"

Čiop Čiop: tailandietiška sriuba Tom Kha Gai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų