REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viso pasaulio vyno mėgėjams trečiasis lapkričio ketvirtadienis kone prilygsta atlaidams. Mat tą  dieną pirmą kartą  galima paskanauti naujojo derliaus „Beaujolais Nouveau“ vyno. Ta proga restorano „Terrazza“ šeimininkai kviečia į prancūziška dvasia alsuojantį vakarą.

REKLAMA
REKLAMA

Laukti pirmojo šių metų  derliaus vyno nelengva, kadangi nesiliauja spėliojimai – koks jis bus? Kad laikas neprailgtų, šio trečiadienio vakarą (lapkričio 18 d.) „Terrazza“ restoranas virs mažuoju Paryžiumi.

REKLAMA

20 val. Jūsų laukia seniausių prancūziškų kino filmų peržiūra. Pirmieji kino pradininkų brolių Lumiere'ų susukti filmai buvo rodomi Paryžiaus Kapucinų bulvaro kavinėje „Salon Indien du Grand Cafe“. Simboliška, kad ir šįkart juos bus galima išvysti jaukioje restorano „Terrazza“ atmosferoje. O toliau lauks dar keli gurmaniški kąsniai kino gerbėjams – pirmoji prancūziška animacija, pirmieji fantastiniai ir net siaubo filmai.

REKLAMA
REKLAMA

21 val. prasidės romantiškojo Paryžiaus vaizdų, užfiksuotų įvairių kartų fotografų, peržiūra. Jos metu bus galima išvysti ir „Monsinjoru Foto“ praminto Roberto Doisneau garsiausius darbus.

22 val. suskambės muzika. Gyvo garso koncertas padės laukti „Beaujolais Nouveau“ su žinomais prancūziškais šlageriais ir šansonetėmis.

23 val. -- pasirengimas sutikti naujojo derliaus vyną. „La Passion du Vin“ vynų  ekspertas apžvelgs Božolė regiono vyno gaminimo ypatybes, papasakos apie tradicijas bei ypatybes, apie tai, kaip gimė „Beaujolais Nouveau“ šventė, ilgainiui išplitusi po visą pasaulį. Be abejonės, bus ir patarimų, kaip derinti jauną vyną su maistu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

24 val. „Beaujolais Nouveau est arrive!“. Išvertus iš prancūzų kalbos -- „Naujasis Božolė atvyko!“. Svečių lauks jaunas vynas iš  trijų legendinių vyndarių rūsių: „Georges Duboeuf“ – pavadinto vyno pirklio, išpopuliarinusio „Beaujolais Nouveau“ šventę, garbei; nuo 1880 metų veikiančių „Joseph Druohin“; taip pat dar 1731 metais įkurtos „Bouchard Pere & Fils“ daryklos. Visi „Beujolais Nouveau“ bus pateikiami už, ko gero, geriausią kainą mieste – vos 39 litai už butelį.

„Terrazza“ virtuvės meistrai šiam vakarui sukūrė prie jauno vyno tinkamų šaltų užkandžių paletę.

REKLAMA

Svečius linksmins DJ Jeanas Jacquesas su specialiai šiai progai parengtu visų laikų  populiariausių prancūziškų melodijų rinkiniu.  

Restorano šeimininkai kviečia svečius prisidėti kuriant šventinę nuotaiką, todėl labai tiks skrybėlė, kepuraitė, beretė, bohemiška kaklaskarė ar kitas Paryžiaus romantika dvelkiantis aprangos akcentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų