REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kai vaikučių mažų namuose nėra, tai ir blynelius kepu gana retai. Šaldytuve turėjau kefyro, tai nusprendžiau prikepti mažų blynelių. Dabar pats metas uogų, tai valgyti galite su jomis, grietine ir kuom tik širdis geidžia, net ir vieni, be nieko blyneliai labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Kai vaikučių mažų namuose nėra, tai ir blynelius kepu gana retai. Šaldytuve turėjau kefyro, tai nusprendžiau prikepti mažų blynelių. Dabar pats metas uogų, tai valgyti galite su jomis, grietine ir kuom tik širdis geidžia, net ir vieni, be nieko blyneliai labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 400 gr kefyro, 280 gr miltų, 1 kiaušinio, 0.5 a.š. sodos, 2–3 v.š. cukraus, žiupsnelis druskos, aliejaus kepimui.

Į dubenį supyliau kefyrą su soda, įmušiau kiaušinį, pagardinau cukrumi, druska ir subėriau miltus. Viską gerai išmaišiau. Masė gaunasi tirštoka. Į keptuvę su aliejumi dėjau po 1–2 v.š. masės ir kepiau blynelius, vis juos pavartant iki iškeps. Kepant blyneliai labai išsipučia, paskui kiek sukrenta, bet skonis vis vien išlieka superinis

P.S. Jei mėgstate ir norite, į blynelius galite įdėti razinų ar net šviežių uogų. Gardžių blynelių!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų