REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karalius Karolis III turi ypatingą skonį ir sako, kad jis yra gana išrankus maistui. Čia apžvelgsime patiekalus, kuriais naujasis monarchas mėgaujasi, ir tuos, kurių jis tiesiog nevalgo.

Karalius Karolis III turi ypatingą skonį ir sako, kad jis yra gana išrankus maistui. Čia apžvelgsime patiekalus, kuriais naujasis monarchas mėgaujasi, ir tuos, kurių jis tiesiog nevalgo.

REKLAMA

Karališkasis redaktorius Russellas Myersas paaiškino, kaip Karolis III šiais metais norėjo pasamdyti naują privatų virėją. Laidos vedėja Lorraine Kelly buvo paklausta: „Kaip manote, koks karaliaus maistas yra mėgstamiausias?“ Ji atsakė: „Nežinau, vieversio liežuviai? Aš neturiu supratimo".

Russelas atsakė: „Viskas paprasčiau. Tai virtas kiaušinis. Tačiau jo mėgstamiausias valgis yra grybų rizotto su ekologiška ėriena“, – pridūrė karališkasis viešai neatskleistas asmuo. „Bet grybai, be abejo, turi būti paimti iš jo paties dvaro.“

Buvęs karališkasis šefas Darrenas McGrady prisiminė laiką, kai ragino Balmoralo darbuotojus eiti rinkti grybų iš dvaro.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis mėgsta laukinius grybus ir nuves savo šefus į Balmoralą, kad parodytų, kur yra geriausi grybai“, – sakė Darrenas. „Atvežėme juos į Bakingamo rūmus ir jie čia buvo patys nuostabiausi grybai.“

REKLAMA

Teigiama, kad kartu su grybais karaliaus Karolio III mėgstamiausias patiekalas yra ėriena ar aviena, kurią Darrenas „dažnai gamino Bakingamo rūmuose“.

„Kai pas mus atvykdavo Karolis III, ėriena dažnai būdavo meniu“, – pridūrė jis. „Jis to prašydavo. Jis yra didelis ėrienos mėgėjas.“

Šefas pridūrė, kad karalius yra „maisto mylėtojas“ ir visada domėjosi, „kas buvo patiekiama ir iš kur gaunama“. Tačiau yra vienas maistas, kurio naujasis monarchas nemėgsta valgyti – tai žąsų kepenėlių paštetas.

Gyvūninis produktas gaunamas iš ančių arba žąsų ir gali būti gaminamas tik po to, kai gyvūnas yra priverstinai maitinamas, kad padidėtų jo kepenys. Pastaraisiais metais priverstinis gyvūnų šėrimas paskatino gyvūnų labdaros organizacijas agituoti prieš šio patiekalo gaminio gamybą ir pardavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 2008 m. Clarence House namų šeimininko pavaduotojas Andrew Farquharsonas atskleidė, kad jo virėjams buvo įsakyta nepirkti ar patiekti šio patiekalo. Jis sakė: „Karolis III laikosi politikos, kad jo virėjai neturėtų pirkti žąsų kepenėlių pašteto. Jo Karališkoji Didenybė nežinojo, kad Sūrio namai parduoda paštetą ir tai bus išspręsta, kai bus peržiūrėtas jų užsakymas“.

Monarchas taip pat turi didelių lūkesčių, kaip jam turėtų būti patiekiamas puodelis arbatos.

Evanas Samsonas, „Dumfries House“ svetingumo vadovas, žurnalui „British Heritage Travel“ sakė: „Svarbiausia naudoti žolelių arbatą ir arbatinuką – vienas arbatinis šaukštelis arbatos lapelių viename arbatos puodelyje ir papildomas vienas arbatinukui. Žaliajai arbatai vanduo turi būti pašildytas iki 70 laipsnių, o „Earl Gray“ arba angliškų pusryčių arbatai – iki 100 laipsnių. Vandens temperatūrą reikia matuoti termometru."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie žaliąją ir juodąją arbatą, galioja „skirtingos taisyklės“: žaliąją arbatą „reikia virti tris minutes“, o juodąją „reikia palikti penkias“. Norint pagaminti „tobulą karališkąjį puodelį arbatos“, vietoj cukraus naudojamas ekologiškas medus, tačiau jis pirmiausia dedamas prieš pilant arbatą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų