REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą dviem gaiviais patiekalais – pomidorine baklažanų užtepėle ir citrininiu pyragu. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą dviem gaiviais patiekalais – pomidorine baklažanų užtepėle ir citrininiu pyragu. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Pasigaminę šiuos patiekalus tikrai nepasigailėsite – nustebusi liks visa šeima!

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Užtepėlei jums reikės: 2 vnt. pailgų baklažanų; šiek tiek alyvuogių aliejaus; žiupsnelio druskos; 0,5 vnt. čili pipiro; 4 vnt. skiltelių česnako; 1 arb. š. kumino sėklų; 1 arb. š. rūkytos paprikos; 480 g marinara padažo; žiupsnelio cukraus; pundelio šviežios petražolių; pundelio šviežios kalendros.

Česnakiniam sviestui reikės: 100 g kambario temperatūros sviesto; 2 vnt. skiltelių česnako.

Taip pat reikės: 4 vnt. duonelės Saltimbocca; šiek tiek kedrinių pinijų riešutų; 1 vnt. citros žievelės.

REKLAMA
REKLAMA

Pagaminkite užtepėlę. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite supjaustytus baklažanus. Įberkite druskos, pamaišykite ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių. Nepilkite papildomai aliejaus, paskrudęs baklažanas visą sugertą aliejų pradės išleisti atgal, todėl per daug aliejaus nereikia.

REKLAMA

Plonomis riekelėmis supjaustykite čili pipirą, susmulkinkite česnaką ir suberkite į keptuvę su baklažanais. Kol baklažanai ir prieskoninės daržovės kepa, suberkite kumino sėklas bei rūkytą papriką, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite. Supilkite marinara padažą, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir patroškinkite apie 5-7 minutes.

Pagardui išsitroškinus, paragaukite ar netrūksta pipirų bei druskos ir suberkite susmulkintas petražoles su kalendra (šiek tiek pasilikite česnakiniam sviestui). Išjunkite kaitrą ir permaišykite.

Pagaminkite česnakinį sviestą. Kambario temperatūros sviestą įdėkite į dubenėlį, išspauskite česnako skilteles, suberkite likusias smulkintas žoleles ir gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Duonelių vidų ištepkite česnakiniu sviestu ir dėkite į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir pakepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus.

Ant paskrudusios Saltimbocca duonelės tepkite baklažanų užtepėlę, užberkite šiek tiek kedrinių pinijų riešutų, užtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės ir skanaukite.

Skanaus!

 

Gaivus citrininis pyragas

Biskvitui jums reikės: 5 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių; 200 g cukraus; 1 vnt. citrinos žievelės; 0,5 ar. š. vanilės ekstarkto; 140 g kvietinių miltų; 40 g migdolų miltų; 1,5 arb.š. kepimo miltelių; 70 ml kambario temperatūros pieno

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Glaistui reikės: 400 g saldinto kondensuoto pieno; 100 g šviežiai spaustų citrinos sulčių; 100 pieno.

Maskarponės kremui reikės: 350 g maskarponės sūrio; 350 g riebios grietinėlės; 2 vnt. citrinų žievelės; 140 g cukraus pudros.

Taip pat reikės: 0,5 vnt. citrinos žievelės.

Paruoškite biskvitą. Į plaktuvo dubenį suberkite cukrų ir įmuškite kiaušinius, plakite tol, kol masė išpurės, o cukrus ištirps. Į išpurentą masę įtarkuokite citrinos žievelę (tik geltonąją dalį, kad nebūtų kartumo), įpilkite vanilės ekstrakto, suberkite migdolų miltus ir išsijotus kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite kambario temperatūros pieną ir vėl viską išmaišykite.

REKLAMA

Paruoštą masę supilkite į kepimo formą (mūsų naudojama kepimo forma 22x30 cm) ir dėkite kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių.

Paruoškite glaistą.. Į dubenėlį sudėkite kondensuotą pieną, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis, pieną ir gerai išmaišykite.

Iškepusiame biskvite padarykite daug skylučių ir kol jis dar karštas, užpilkite paruoštu glaistu, tolygiai paskirstykite. Taip paruoštą biskvitą dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai, o geriausiai per naktį.

Paruoškite maskarponės sūrio kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite maskarponės sūri, suberkite išsijotą cukraus pudrą, įtarkuokite citrinų žieveles ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Per 2-3 kartus, vis išmaišant supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gausite vientisą masę.

Gautą maskarponės sūrio kremą tepkite ant sustingusio biskvito su glazūra, gražiai pašiauškite ir užtrakuokite dar šiek tiek citrinos žievelės.

Skanaus!

 

Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų