REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidoje „La maistas“ šį kartą virtuvės šefas Gian Luca Demarco gamino patiekalus su lietuvišku medumi.

TV3 laidoje „La maistas“ šį kartą virtuvės šefas Gian Luca Demarco gamino patiekalus su lietuvišku medumi.

REKLAMA

Gian Luca lankėsi Anykščiuose, trijų giminaičių – Ugnės, Indrės ir Dovilės – valdomame „Bitelės ūkyje“, virtuvės šefas parodė, kaip pagaminti seną ir be galo saldų itališką pyragą, kuriame – vos vienas šaukštas cukraus.

Laidoje išties darbščios kaip bitutės merginos Gian Lucai atskleidė daugybę savo darbo niuansų. Virtuvės šefas negalėjo patikėti, kad trys moterys, valdančios bendrą verslą, niekada nesipyksta, tačiau giminaitės tikina, kad net jeigu taip ir nutinka, jos žino geriausius susitaikymo būdus.

Ypatingas medaus keksas

Bitininkė Dovilė atskleidė, kad iš medaus spalvos galima atskirti, kada jis yra suneštas – pats šviesiausias medus būna suneštas pavasarį, o pats tamsiausias – rugpjūtį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausiai Gian Luca sekmadienio laidoje iškepė ypatingo skonio medaus pyragą, kurio receptas – be galo senas jo draugo italo močiutės palikimas, o po jo – be galo gardų užkandį su silke.

REKLAMA

Į pyrago kepimo procesą Gian Luca įtraukė ir visas tris ūkio biteles – Ugnę, Indrę ir Dovilę.

Prieš pradėdamas gamybos procesą, virtuvės šefas įspėja nedaryti vienos klaidos: „Medus negali gauti tiesioginio karščio, todėl iš pradžių išlydysime sviestą, o tik tada, patraukę prikaistuvį nuo ugnies, įdėsime visą medų ir išmaišysime.“

Gian Luca keksui kepti naudojo itin smulkius miltus, kurie dažniausiai naudojami Italijoje. Pasak jo, tokie miltai neleidžia keksui per daug iškilti ir „sprogti“. Dar keksui reikės kepimo miltelių, kiaušinio, citrinos ir tarkuotos jos odelės bei vos vieno šaukšto cukraus. Aišku, nepamirškime ir medaus.

REKLAMA
REKLAMA

Sumaišius visus ingredientus, dedame keksą į orkaitė ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, konvekciniu režimu, 35 minutes. Iškepusį keksą pagardinkite cukraus pudra.

Silkės užkandis

Kitas gaminamas Gian Lucos patiekalas – silkės užkandis. Pasak virtuvės šefo, silkė jam dar vienas labai lietuviškas produktas, kuris iš pradžių buvo neįprastas, tačiau vėliau tapo kasdienybe.

Šiam užkandžiui reikės natūralios silkės, druskos, apelsino, česnako, raudonėlio ir pankolio. Apelsiną supjaustome mažais kvadratėliais, tuomet taip pat supjaustome ir pankolį. Šefas juokiasi, kad reikia nepamiršti ir česnako, nes be jo Lietuvoje žmonės negyvena. Taip pat prireiks ir šiek tiek raudonėlio.

Taip pat norintys išgauti ypatingą šio užkandžio skonį, gali apšlakstyti jį skystu medumi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų