REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Moliūgai užauga dideli, o trintos sriubos ir troškiniai gali atsibosti, tad patariame pasiruošti tyrės ir ją naudoti visokiais gyvenimo atvejais. Pasiruošti ją paprasta – nulupti moliūgą, supjaustyti jį riekelėmis ir kepinti orkaitėje kokią valandą.

Tuomet ištraukti ir sumalti blenderiu. Šią masę galima užsišaldyti arba susidėti į stiklainius. O jai panaudoti pristatome sočią, purią, kreminę pusrytinę košę – moliūginę avižinę!

REKLAMA
REKLAMA

Dviese papusryčiauti reikės: 1,5 stiklinės moliūgų tyrės; 1,5 stiklinės augalinio pieno arba vandens; 1 stiklinės avižų dribsnių (ne greitai paruošiamų); 0,25 stiklinės džiovintų spanguolių arba razinų; 0,5 a. š. vanilinio cukraus; 1 a. š. malto cinamono; 1 a. š. malto muskato; 1 a. š. maltų gvazdikėlių; pasiskaninimui – moliūgų sėklų (kepintų).

REKLAMA

Kaip gaminti

Džiovintas spanguoles užpilti verdančiu vandeniu – kad aliejus ir cukrus kažkiek nusiplautų. Į puodą (geriausia – storu dugnu) sukrėsti moliūgų tyrę, įpilti vandens, sumaišyti ir užvirti. Tada suberti avižas, prieskonius, vanilinį cukrų, sumažinti ugnį ir virti. Verdant patariame nuolat maišyti, nes virdama košė kartais pokši ir dar mėgsta priskresti prie dugno.

Galiausiai suberti nuplikytas spanguoles. Maišyti, kol košė „suvirs“ iki mėgstamo skystumo ir kremiškumo. Pagardinti ant sausos keptuvės kepintomis moliūgų sėklomis.

REKLAMA
REKLAMA

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Mi ir Do Virtuvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų