REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nusprendžiau šeimą palepinti ir iškepti šviežių bulvių kugelį. Sunku perteikti skonį, tačiau pavyko kažkas tokio – ir minkštas, ir purus. Drąsiai rašau sau 10 balų. Receptu dalinuosi su tais, kurie dar tik mokosi gaminti ir tais, kuriems receptų bei idėjų niekada nebus per daug“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Nusprendžiau šeimą palepinti ir iškepti šviežių bulvių kugelį. Sunku perteikti skonį, tačiau pavyko kažkas tokio – ir minkštas, ir purus. Drąsiai rašau sau 10 balų. Receptu dalinuosi su tais, kurie dar tik mokosi gaminti ir tais, kuriems receptų bei idėjų niekada nebus per daug“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: ~4 kg bulvių, ~0,5 l pieno, 2–3 svogūnų, bulvių prieskonių, pipirų ir druskos, šlakelio aliejaus (kepimo skardai sutepti).

Padažui: rūkytos šoninės, svogūno, grietinėlės, pipirų ir druskos (pagal skonį).

Bulves ir svogūnus sutarkavau (tiksliau vyras sutarkavo). Į tarkius supyliau virintą pieną, pagardinau prieskoniais, druska. Kepimo skardą sutepiau aliejumi ir supyliau paruoštus bulvių tarkius. Kepiau kugelį įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.

Padažui, susmulkinau šoninę ir svogūnus. Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus ir sviesto pakepinau svogūnus, sudėjau šoninės gabaliukus, pamaišant pakepiau, supyliau grietinėlę, pagardinau pipirais ir druska. Padažui pradėjus tirštėti, nukėliau nuo kaitros. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų