REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasirodo, kad liekna ir aukšta tarsi smilga tituluota gražuolė ir TV3 televizijos laidos vedėja Aistė Paškevičiūtė net negalvoja laikytis kokių nors dietų. “Manau, kad man bent jau kol kas tikrai negresia joks antsvoris, nors saldumynus ir labai mėgstu. Kertu ir didžkukulius, ir košes, ir blynus - viską, išskyrus riebius patiekalus, nes jų skrandis paprasčiausiai nevirškina", - prisipažįsta mergina. Anot jos, svarbiausia neprisivalgyti vakare, todėl vakarienei ji dažniausiai renkasi salotas. Mat jas nesunku paruošti ir daug laiko nesugaišta. Ypač Aistė mėgsta gražgarsčių salotas, kurias sumaišo su kukurūzais, vyšniniais pomidorais, avokadais, pelėsiniu sūriu ir šlakeliu alyvuogių aliejaus, o pabarsto baziliku ir granuliniu česnaku. “Svarbiausia išlaikyti produktų proporcijas, nes, jeigu padauginsite sūrio, bus per daug aitru", - perspėja mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Būdama užsienyje Aistė visada paragauja vietos kulinarų patiekalų. Ji, kaip ir dauguma pramogų pasaulio atstovų, neatsispiria jūros gėrybėms ir egzotiškiems vaisiams, rudenį, žinoma, neapsieina ir be lietuviškų obuolių. Ir dar mergina labai mėgsta šokoladą, kuris ypač maloniai nuteikia šaltą žiemos vakarą.

REKLAMA

Iš ko mergina išmoko kulinarinių gudrybių? Pasak, Aistės, jos močiutė ir tėvelis – puikūs kulinarai ir, kai Kaune gyveno kartu su tėvais, sau galvos dėl maisto gaminimo nesukdavo. O idėjų patiekalams dabar ji sužino iš draugių, domisi kulinarinėmis knygomis.

Avižinių sausainių tortas

Jums reikės:

1 kg avižinių sausainių,

10 varškės sūrelių

(geriau vaniliniai),

100 g sviesto,

cukraus pagal skonį,

nugriebto šaukšto želatinos,

kavos, riešutų, aguonų.

REKLAMA
REKLAMA

Kremui reikės:

50 g sviesto,

2 šaukštų cukraus,

2 stiklinių kakavos,

2 stiklinių pieno.

Sviestą išsukite su cukrumi. Dėkite po kelis sūrelius ir maišykite, kad masė būtų minkštesnė. Galite įpilti pieno, kavos. Ištirpinkite želatiną maišydami, bet neužvirkite. Šiek tiek atvėsinę, supilkite į masę. Galite į vieną masės dalį dėti riešutus, į kitą - uogienę (rūgščią). Avižinius sausainius mirkykite šiek tiek šiltoje kavoje. Dėkite sluoksniais. Viršų aptepkite šokoladiniu kremu, kuris gaminamas iš kakavos, cukraus ir pieno. Juos gerai sumaišykite ir pašildykite iki virimo. Prieš tepdami ant torto, kremą kiek atvėsinkite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų