REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

REKLAMA

Vangiai prasidėjęs LKL tarpsezonis taip įsisiūbavo, kad prognozuoti ekipų išsidėstymą – itin sudėtinga. Tam, kad viskas taptų aiškiau, portalas tv3.lt siūlo pažintį su kiekviena turnyro komanda. Jau susipažinome su Prienų „Skycop“, Alytaus „Dzūkija“ ir Kėdainių „Nevėžiu“. Šį kartą siūlome pažintį su Utenos „Juventus“.

Treneris. Žydrūnas Urbonas.

Sudėtis. Gynėjai: Dovis Bičkauskis, Ugnius Nikitinas, Alexas Hamiltonas, Arnas Beručka, Kenny Gainesas, Connoras Burchfieldas. Puolėjai: Arvydas Šikšnius, Gytis Radzevičius, Karolis Guščikas, Aleksandras Zacharovas. Vidurio puolėjai: Martinas Gebenas, Vaidas Čepukaitis, Arminas Kleišys.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipą paliko. Anthony Irelandas, Simas Buterlevičius, Dino Pita, Laurynas Samėnas, Jonas Zakas, Maksimas Kornijenko, Mindaugas Kupšas.

Praėjęs sezonas. 7 vieta LKL, pralaimėjo ketvirtfinalyje.

Planuojamas biudžetas. 700-730 tūkst. eurų.

Direktoriaus Eimanto Skersio komentaras. Vasara nebuvo labai išskirtinė ar sudėtinga. Mes dažniausiai esame tarpinė stotelė žaidėjams, kurie nori pasigerinti savo vidurkius ir pasirašyti pelningesnius kontraktus. Šiais metais buvo panašiai.

REKLAMA

Praradome keletą svarbių žaidėjų - visų pirma Mindaugą Kupšą, bet turėjome nemažai sutarčių su pliusais. Tai padėjo išlaikyti Dovį Bičkauskį, Kenny Gainesą. Gana greitai pavyko susitarti su Arvydu Šikšniumi ir Karoliu Guščiku. Vasara nebuvo labai įtempta, nes gana anksti susidėliojome didžiąją dalį žaidėjų. Žinoma, dar buvo darbas su rėmėjais, didesnių pinigų ieškojimas. Visada norisi padidinti biudžetą - tai nieko stebuklingo.

Pernai Algirdas Brazys pasakė, kad „Juventus“ reikia daugiau dirbti, bet mažiau kalbėti. Aš manau, kad mes tikrai nenustosime kalbėti ir nemanau, kad kol komandoje būsiu aš, Žydrūnas Urbonas, didžioji dalis administracijos ir žaidėjai, mes tikrai nekelsime tikslų būti devinti ar dešimti.

REKLAMA
REKLAMA

Keliame tikslą būti ketvertuke, mažiausiai būti penktais, kad galėtume gauti kelialapį į FIBA Čempionų lygos varžybas. Mūsų tikslai visada yra tokie.

Padarėme šiek tiek korekcijų po praėjusio banguoto sezono. Visų pirma mus labai pjovė traumos. Vasarą sudarėme sutartį su patyrusiu fizinio rengimo treneriu Mindaugu Saulevičiumi, turime tikrai stiprų kineziterapeutą. Tikimės, kad šios investicijos ir prisikviesta patirtis padės išvengti to bangavimo.

Trenerio Žydrūno Urbono komentaras. Visų pirmą šiais metais matau tikrą komandą, kuri dalinasi kamuoliu, ieško situacijų ir geriausių sprendimų. Tai yra smagu. Net ir ką tik atvažiavęs naujokas amerikietis dalinasi kamuoliu bei gerai ginasi. Tokią komandą ir noriu matyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasara nebuvo lengva, nes sumažinome biudžetą ir šioje vietoje prabangos neturėjome. Visada buvome komanda, kuri galėjo pasiūlyti ne didesniu pinigus, bet kokybišką darbą treniruotėse, asmeninį darbą su žaidėjais. Kai reikia pasikviesti žadėją, turi kažkuo argumentuoti pasiūlymą. Malonu, kad pavyko prisikviesti žaidėjus į Uteną, nors ir siūlydavome mažesnius pinigus.

Šiame sezone pasiųsti ant trijų raidžių nėra ko. Anksčiau „Šiauliai“ turėjo problemų, praėjusiame sezone Prienai. Dabar nežinia, kas bus paskutiniai, kas bus ketveruke ar liks penkti-šešti. Tai bus vienas stipriausių sezonų per visą lygos istoriją. Absoliučiai“.

REKLAMA

Žvilgsnis. Biudžetą kiek apkarpęs Utenos klubas praėjusiame sezone turėjo daug bėdų dėl žaidėjų traumų ir vasarą į šią problemą pažvelgė labai atsakingai.

Didžiausias nuostolis bus Mindaugo Kupšo išvykimas, tačiau „Juventus“ sugebėjo gan greitai ir užtikrintai surinkti ekipos branduolį, kuris žada nemažai.

Pavyko išlaikyti vieną lyderių Arvydą Šikšnių, į Uteną sugrįš Kenny Gainesas, Dovis Bičkauskis. Prie jų prijungti keli talentingi lietuviai ir užsieniečiai.

Darbą nuo sezono pradžios pradės ir treneris Ž.Urbonas, jau apsipratęs su vyriausiojo trenerio kostiumu ir sėkmingai pasirodęs šiose pareigose.

„Juventus“ jau daug metų garsėja tuo, kad turimus nedidelius piniginius resursus paskirsto labai protingai ir tiksliai. Neišimtis ir šie metai. Uteniškiai subūrė intriguojančią komandą, kurioje yra tiek jaunų bei talentingų, tiek patyrusių krepšininkų. Patekti į stipriausių ketvertą gali būti sudėtinga, „Juventus“ tikrai bus ties šiuo slenksčiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų