• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Riešutų sviestas

Kai kalba pasisuka apie mitybą, posakis „viskas su saiku“ – neginčijamai teisingas. Tačiau yra keli produktai, kurių geriau paprasčiausiai vengti.

49

Kai kalba pasisuka apie mitybą, posakis „viskas su saiku“ – neginčijamai teisingas. Tačiau yra keli produktai, kurių geriau paprasčiausiai vengti.

REKLAMA

Portalas „The Independent“ pasiteiravo 7 dietologų, kokio maisto ar gėrimų jie niekada nevartoja.

Dešrelės

„Vienas produktas, kurio negaliu prisiversti valgyti, – dešrelės. Nesvarbu, iš kokios mėsos pagaminta dešrelė, ta mėsa labai perdirbta, joje daug druskos ir nitratų. Tai vienas nesveikiausių maisto produktų!“, – sakė dietologė Karen Ansel.

Mažiau riebalų turintis riešutų sviestas

„Riešutų svieste esantys natūralūs riebalai – maistingi ir sveiki širdžiai. Kai maisto gamintojai dalį natūralių riebalų bando pakeisti dirbtiniais, produkto sudėtyje atsiranda cukrus. Galiausiai toks riešutų sviestas pasidaro gal ir mažiau kaloringas, bet ne toks maistingas ir gerokai kenksmingesnis sveikatai“, – sakė dietologė Rachel Meltzer Warren.

Gazuoti gaivieji gėrimai

„Vengiu gerti gazuotus gaiviuosius gėrimus visą gyvenimą. Manau, tai tuščios kalorijos, nes tai gėrimas, kurį sudaro vien cukrus ir jokių maistingų medžiagų“, – kalbėjo dietologė Kim Larson.

REKLAMA
REKLAMA

Makaronai su grietinėlės padažu

„Tai širdies smūgis lėkštėje! Savaime makaronai neturi nieko blogo, bet geriau skanaukite juos su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir česnaku bei gaiviais padažais. Sakykite griežtą ne padažams iš grietinėlės“, – patarė dietologė Lisa Young.

REKLAMA

Margarinas

„Mėgstu sviestą, aišku, naudoju jo išties mažai – porą arbatinių šaukštelių porą kartų per savaitę. Maistą gaminti naudoju ir alyvuogių aliejų. O margarinas – perdirbtas produktas, kuriame nėra nieko natūralaus“, – sakė dietologė Andrea Georgen.

Raudona mėsa

„Visiems rekomenduoju vengti raudonos mėsos dėl kelių priežasčių. Viena vertus, kepama raudona mėsa išskiria medžiagų, kurios sukelia uždegimą ir didina širdies smūgio bei insulto tikimybę. Maža to, kepimo metu išsiskiria ir su vėžiniais susirgimais siejamos medžiagos. Verčiau rinkitės neriebią mėsą“, – siūlė dietologas Andy Bellatti.

Nepasterizuotas pienas

„Turbūt nereikia net sakyti, nepasterizuotame piene gali būti gausu bakterijų, didelė rizika užsikrėsti salmonelioze, apsinuodyti.tai ypač pavojinga vyresnio amžiaus žmonėms, nėščiosioms ir vaikams“, – sakė dietologė Joana Salge Blake.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų